Ma kezdik el árulni a 3G-s modellt, vagyis holnap, mert pénteken, de Új-Zélandon már péntek van, szóval ma. Csodás, hogy gömbölyű a Föld. Mivel az első telefonokat lassan hazaviszik a júzerek, ideje odaadni nekik a kompatibilis szoftvereket, például a 7.7-es iTunes-t, ami elérhetővé vált a szoftver update-en keresztül. Megnyílt az App Store is, bárki letölthet vagy vásárolhat az iPhone-hoz készül szoftverekből, a Remote control például ingyenes, és kimondottan jópofa.

 

A telepítés után a telefont távirányítóként használhatjuk az Apple TV-hez vagy a gépen futó iTunes-hoz, elindíthatjuk és leállíthatjuk a dalokat, ugorhatunk, mindezt úgy, hogy az iPhone kijelzőjén megjelenik az éppen lejátszott album borítója. Egyelőre még nincs videotámogatás, de hát ez még csak az 1.0-ás verzió.

Szintén újdonság, hogy megjelent a Nike+ a mobil preferenciái között, szóval az iPhone is alkalmas lesz arra, hogy adatokat rögzítsen a futásunkról, bár szerintem az iPod nanót a mai napig könnyebb magunkkal vinni, egyszerűen azért, mert könnyebb, 50 gramm a 133 grammal szemben.