El sem hiszem, miközben a világ a 3G iPhone eljövetelével van elfoglalva, az Apple fű alatt frissítette az iTunes Store-t, és az eddig pár országot tartalmazó listát kibővítette több tucattal. Kérdezzetek rá nyugodtan: IGEN, OTT VAGYUNK MI IS A LISTÁN!

Viszonylag könnyű előcsalogatni: indítsátok el az iTunest, azon belül kattintsatok az iTunes Store-ra, majd miután bejött a bolt oldala, görgessetek legalulra, és a My Store-ból válasszátok ki: Hungary.

A magyar boltban egyelőre nincsenek dalok, ez csak az App Store, tehát az iPhone-hoz és az iPodhoz letölthető alkalmazásokat találjuk meg benne, de akkor is, végre magyar bankkártyával is vehetünk valamit online a vállalattól. Sőt, a regisztráció is magyarul folyik, mondjuk zavaróan sokszor kerül elő a szerződési feltételekben a rendkívül ostoba licencia szó, de hát ez kit érdekel? Az árakat euróban dobja ki az oldal, jó hír, hogy nem egy az egyben váltják a dollárral, hanem 20 százalékkal jobban.

Ez még persze csak az első lépés, majd akkor örülök igazán, és Angelday is akkor dőlhet csak hátra, ha már dalokat is vásárolhatunk a boltból, de akkor is túl vagyunk egy jelentős lépésen, mostantól könnyebb bízni abban, hogy egy nap teljes bolt is lesz Magyarországon. Ja, és jelzi persze azt is, hogy az Apple felkészült az iPhone hazai forgalmazására.

Köszönet a hírért az 9to5Mac-nek és a Distorted-Loopnak!