Nyílván mindenki erre kíváncsi, meg hogy mennyibe kerül majd a mobil, amióta csak tudni lehet, hogy lesz egyáltalán. Az gyakorlatilag a 3G-s modell bemutatása után egyből kiderült, hogy a T-Mobile forgalmazza majd Magyarországon az iPhone-t, igaz, erre a hírre számítani lehetett.

A társaság hazai vezetése ugyanis már korábban is sejttette, hogy az anyacég megállapodása a leányvállalatot is érinti, sőt, vagy fél évvel ezelőtt találkoztam a T egyik magas rangú vezetőjével, aki elragadtatva forgatott egy iPhone-t a kezében, és arról beszélt, hogy az mennyivel többet kínál, mint sok konkurense. Azóta került bele 3G meg GPS is, csak azt nem tudjuk a mai napig, hogy mikortól, mennyiért lehet majd kapni.

A T-Mobil sajtóosztályától ezt a választ kaptam, amikor megpróbáltam érdeklődni a részletekről:

Sajnos erről egyelőre nincs további infó, ami biztos, hogy még idén.

Egyelőre tehát hivatalosan csak egy rakás kérdőjel van. Maradnak a pletykák, azok viszont számosak, és akad köztük egy rakás, kevéssé hihető is. A legvalószínűbbnek azok a hírek tűnnek, amik szeptemberre teszik a mobil premierjét – erről már vagy két hónapja kapok híreket T-közeli emberektől, tehát a dátum már akkor is felmerült, amikor még ki sem derült, hogy a készüléket nálunk is forgalmazni fogják.

Az árról még ennyi hír sincs. A kapcsolataimtól annyit sikerült megtudnom, hogy valószínűleg egy, direkt az iPhone köré épített előfizetéssel adják majd a mobilt, de hogy a kezdeti ár mekkora lesz, arról még közepesen megbízható híreim sincsenek.

Az biztos, hogy itthon a 15 gigabájtos adatforgalmat kínáló csomag jelenleg 15 ezer forintba kerül a T-nél, és ebbe nincsenek még benne a percdíjak, sem az iPhone havidíja, szóval vagy erősen korlátos lesz a csomag, vagy magas lesz a havidíj, vagy az alapár, vagy a mobil kedvéért átalakítja az összes szolgáltatás árát a T-Mobile. Ez utóbbi viszont jobban meglepne, mintha Steve Jobs azt jelentette volna be, hogy csak Magyarországon lesz kapható a mobil. Ilyesmi viszont nem hangzott el.

Amint megtudok néhány további részletet szólok, mert egyelőre csak pletykák vannak, szóval tessék így kezelni a leírtakat.