Jó a Firefox 3-as, de Mac OS alatt még mindig inkább a Safarit használom, mert a rendszer integráltabb részének tűnik a böngésző, és nagyjából ugyanazokat a kényelmi érzeteket kínálja riválisával szemben, mint amiért sokan az Apple gépeit választják a windowsos masinák helyett: gördülékenyebbnek tűnik a munkavégzés. Sokan gondolják ezt hasonlóan és egyre több a Mac, ezért fordulhatott elő, hogy a Safari az előkelő harmadik helyet csípte meg a böngészők toplistáján. Mert a pc-s verzió nem sok vizet zavar. Bár Windows alatt háromszorosára növelte piaci részesedését a böngésző az utóbbi időkben, egyebek között a automatikus frissítésbe csomagolt szemét trükknek hála, még mindig csak fél százalék alatt áll a Safari.

A teljes piacot tekintve azonban már 3,4 százalékos részesedésről, napi 48 millió júzerről beszélünk. Második a Firefox 16,1 százalékkal, első még mindig az Explorer 78,3 százalékkal. Szegény Opera csak negyedik lett 0,8 százalékkal.

Ami az Appleblogot illeti, egészen más arányokról számolhatok be. Magyarországon eleve jelentős a Firefox előnye, ami itt is érezhető: 52 százalékkal bőven az első. Második az Explorer 20 százalékkal, alig lemaradva, de nálam is csak a harmadik a Safari 16 százalékkal, míg az Operának 4 százalék jutott. Mivel minden ötödik látogatóm nézi Mac OS X alól a blogot, vélhetően a többségeteknél safaris keretben vannak ezek a sorok, és csak kevesebben választottátok a Firefoxot. A windowsos olvasóknál azonban egyértelmű a Mozilla böngészőjének előnye. Már az Appleblogon.