Na, ilyesmiről utoljára akkor számolhattak be utoljára, amikor még nem is voltak hordozható gépek, szóval soha. Az Apple lett a világ hetedik legnagyobb laptopgyártója az első negyedévben, és most a világ alatt nem Alabamát, vagy valamelyik amerikai államot, hanem magát a világot, de legalábbis az emberektől hemzsegő Földet értjük.

Tavaly ilyenkor 900 ezer géppel még csak a nyolcadik volt a cég, idén viszont 61 százalékos növekedés után már 1,43 millió laptopot adott el három hónap alatt az Apple. Ez bezony 61 százalékos növekedés. Hasonló menetet produkált egyébként az Eee-vel robbantó, és egy hellyel hátrébb álló Asus is. Az Apple viszont különleges abban a tekintetben, hogy nemcsak 2007 elejéhez, de a karácsonyi időszakhoz képest is tovább tudta növelni eladásait, ami azért nem gyakori eset a pangó év eleji időszakban.

Az első azonban továbbra is a HP 6,4 millió géppel, második a Dell 4,7 millióval, harmadik az Acer 4,5 millióval.

A kijelzőket tekintve még mindig a leginkább az olcsóságáról híres, 15,4-es, 1280x800-as lcd-k tarolnak, minden második laptoppanel ilyen volt, de népszerűek még a hasonló felbontású 14,1-esek is, amilyenekkel még nem is találkoztam, szóval szerintem nem is léteznek.