A tegnapi WWDC 2008 konferencián megemlítették az Apple új operációs rendszerét, ami a korábbi híreszteléseknek megfelelően a Snow Leopard névre hallgat. A csaknem kétórás konferencia idejébe csak ennyi fért az új operációs rendszerről, ez pedig olyan kevés, hogy sokan észre sem vették a bejelentést.


Az Apple honlapján később megjelent egy bővebb ismertető is. Eszerint a névválasztás azért is kötődik ennyire az előző operációs rendszerhez, mert a Mac OSX 10.6 nem annyira az újabb képességekre koncentrál, hanem a nagyobb biztonságra és a jobb teljesítményre. Bertland Serlet, a szoftverfejlesztési alelnök így fogalmaz:

"Mialatt a legjobb felhasználói élményre törekszünk, ezúttal leállunk az új ficsörök fejlesztésével, hogy a világ legfejlettebb operációs rendszerét hozhassuk létre."

Az új OS multi-core processzorokra optimalizált, és számos tekintetben lesz gyorsabb az elődjénél. A Safari új JavaScript meghajtót kap, hivatalosan akár 53%-kal lesz gyorsabb elődjénél, míg a Quick Time X a médialejátszás terén hozza a nagyobb teljesítményt. A beépített Microsoft Exchange támogatás pedig az MS júzerek könnyebb váltásáról gondoskodik.

A fejlesztőknek készül a Grand Central technológia, amivel a többmagos processzorok programozását teszi egyszerűbbé és átláthatóbbá. Az OpenCL (Open Computing Language) pedig a grafikai alkalmazások fejlesztőinek teszi lehetővé a grafikus kártya közvetlen programozását. A programok által elérhető maximális memóriaméretet 16 gigabájtra növelik. Az új operációs rendszert körülbelül egy év múlva adják ki.