Végre egy olyan pletyka, ami nem az új iPhone-nal foglalkozik. Nem állítom, hogy maximálisan megalapozott, de azért érdekes: az Appleinsider szerint az Apple a jövő heti fejlesztői konferencián bemutatja a Leopard utódjának, a Mac OS X 10.6-nak egy korai verzióját, a végleges, befejezett változatot meg már jövő januárban hazavihetik a júzerek.

Az oldal szerint a 10.6-os a 10.1-eshez hasonlóan inkább egy jelentős javításnak, mint egy tökéletesen új rendszernek tekinthető, érdekes, hogy a jelek szerint csak egy egyébként hasznos funkció kivágása jelenti majd a változást.

Az Appleinsider úgy tudja, hogy az új OS-ben már nem lesz benne az Intel előtti, PowerPC-processzorral szerelt gépek támogatása, aki tehát 2006 előtt vette a Macet, az kénytelen lesz lehorgonyozni a Leopardnal.

Az írást úgy is lehet értelmezni, hogy a támogatott gépek köre még szűkebb lesz: ha valóban csak 64 bites gépekkel működik majd együtt a 10.6-os, akkor az első inteles Macek is kimaradnak, mert a Core Duók még 32 bitesek voltak. Azért ez a verzió nem nagyon valószínű, és én azon is meglepődnék, ha kiszednék az OS-ből a PowerPC-támogatást.