Gyorshír van, bréking van. A hazai Apple a következő sajtóközleményt adta ma ki:
Már magyar nyelven is elérhető a Mac OS X operációs rendszer legújabb, 10.5 Leopard változata. A lokalizált verzió a Leopard eredeti telepítő lemezén található szinte valamennyi alkalmazás, és segédprogram magyar nyelvű felhasználói felületét tartalmazza. A kiegészítő csomagként elérhető magyar verzió ingyenesen letölthető az Apple magyarországi képviseletének honlapjáról, valamint térítésmentesen elérhető valamennyi hivatalos hazai viszonteladónál.

A kiegészítő csomag az operációs rendszer közel 90 százalékának – többek között a Mail, Time Machine, Spaces, iChat és Safari alkalmazásoknak – tartalmazza a lefordított változatait. A mostani verzió – a lokalizált 10.4.9 Tigerhez képest – számos új szoftver magyar kezelőfelületével bővült ki. A lefordított programokban mindössze a Segítő menüpont érhető el továbbra is angol nyelven.

„A magyar felhasználók elégedettsége kiemelten fontos az Apple számára, ezért is törekedetünk arra, hogy a Leopard magyar változata minél előbb elkészüljön.  A magyar nyelvű operációs rendszerrel az Apple teljesítette az oktatási tendereken való részvétel egyik alapkövetelményét is” – mondta Majoros Miklós, az Apple magyarországi képviseletének megbízott ügyvezető igazgatója. „Az Apple a lokalizált szoftverek körét a jövőben tovább szeretné bővíteni, így a hazai Mac felhasználók még az idei évben számíthatnak az iLife ’08, illetve az iWork ’08  magyar változatainak megjelenésére is” – tette hozzá Majoros Miklós.

A Leopard magyar nyelvű Mac OS X 10.5.2 verziója az eredeti Mac OS X operációs rendszer 10.5.0 – 10.5.2 változataira telepíthető. A Leopard napokban bejelentett 10.5.3 verziója is hamarosan elérhetővé válik magyar nyelven.
Rövidesen kipróbálom, hogy sikerült a lokalizáció, addig is Angelday megnyithat valami jó bort, a négy követelésből egy úgy-ahogy valóra vált, ti meg írjátok meg hamar a saját tapasztalatokat. Alig 20 megabájt az egész, szóval gyorsan lejön.