Az ausztrál Telstra telefontársaság egyik vezetője a ChannelNews-nak adott interjúban számszerű adatot közölt az új iPhone-ról, nevezetesen, hogy a telefon akár 42 Mbps letöltési sebességet is produkál majd - adta hírül a tévécsatorna.
"Tudjuk, mi érkezik, láttuk már az eszközt, és a saját hálózatunkon is elérhető lesz, amint megjelenik az Egyesült Államokban. Karácsonyra a készülék alkalmas lesz 42 Mbps elérésére, ami gyorsabbá teszi, mint amit a legtöbb jelenlegi vezetéknélküli hálózat kínál, és gyorsabb lesz, mint az iPhone jelenleg bármelyik hálózaton."
A Telstránál már van is egy példány a telefonból, úgy tűnik, az Apple már körbeküldte tesztelésre a kicsikét. A ChannelNews belső forrásokra hivatkozva megemlíti, hogy a telefonról a június 9.-i fejlesztői konferencián rántják le a leplet. Na majd meglátjuk.

Ehhez képest az egyik New York-i Apple Store előtt már csütörtökön elkezdtek sorban állni az emberek. A Fifth Avenue-n hatvanfős csoport várakozott órákig az üzletbe érkező kamionszállítmányra, ami akár az új iPhone is lehetett volna. Nem volt mindenki biztos a dolgában, a megkérdezettek egy részének csak halvány sejtései voltak, mire is vár tulajdonképpen. Miután kiderült, hogy aznap sem hoztak 3G iPhone-t, a tömeg szomorúan hazakullogott. Ezzel egy újabb elmélet bukott meg, miszerint ha nagyon-nagyon akarunk valamit, az valóra válik. Persze ha minden nap ellátogatnak az üvegkocka elé, egy nap feltétlenül igazuk lesz.