A Netflix kedden hozta forgalomba a saját fejlesztésű tévés kütyüjét, amit az Apple TV olcsóbb alternatívájaként kívánnak eladni. Az eszköz rendeltetése ugyanaz:  tévére kötve a vevő online tartalmakat tölthet le, a filmekért és sorozatokért ezért cserébe bérleti díjat fizet. Most tekintsünk el a filmek megvásárlási lehetőségétől, a Netflix-szel azt nem lehet.

Kezdjük az új gép előnyeivel. A Netflix száz dollárért árulja az eszközt, míg a legolcsóbb Apple TV-ért 229 dollárt kérnek. A kölcsönzési díj is barátságosabb: havi 9 dollárért bármekkora adatmennyiséget letölthetünk, míg az Apple kölcsönzőjében három és négy dollár a filmek bérleti díja. Igaz, hogy a Netflix tízezer filmet és sorozatot kínál, szemben az Apple ezer darabos kölcsönzőjével, azonban a gyűjtemény nem kis hátránya, hogy nagyrészt öt évnél régebbi filmekkel kedveskedik nekünk. Arra meg ne is számítsunk, hogy felveszi a versenyt az Apple gyorsaságával, az iTuneson ugyanis a DVD megjelenésének napján letölthetőek az új filmek.

Öreg filmek öreg tévére, vághatna vissza erre sértődötten az új kütyü, ha beszélni tudna, ugyanis míg az almalogós gép csak az újabb, HDTV tévékkel hajlandó együttműködni, addig a Netflix gépe a standard képernyőkkel is ki van békülve. A Netflix Playeren van HDMI kimenet is, de az jelenleg nem használható. Esetleg majd egy firmware update után, addig marad a 480i az Apple TV 720p-jével szemben.

Nemcsak a kép-, de a hangminőségben is jobb az Apple, hiszen a Dolbyval szemben a Netflix csak sztereó hangot tud felmutatni. A 802.11 b/g szabványt mindkét eszköz, míg a 802.11n szabványt csak az Apple TV támogatja. Ja, és egy rossz hír a maces tábornak: csak Windowsról lehet regisztrálni a Netflix szolgáltatásáért, ez pedig szükséges az eszköz használatához.