A hét legfontosabb eseménye a szerdán közzétett negyedéves pénzügyi jelentés volt. Érdekesség, hogy az Apple részvényeinek értéke szerdáig esett, tehát a piac nem tűnt nagyon bizakodónak, holott az ideit minden elemző az Apple legjobb első negyedévének jósolta. Így is lett, a részvények pedig szerda óta ismét emelkedtek, legutóbb 170 dollárral zártak. Ennek ellenére az AmTech befektetői vállalat hosszú idő óta először ezen a héten változtatott az Apple részvények hivatalos megítélésén: az eddigi 'Buy' besorolást (ami azt jelzi, a részvényből érdemes vásárolni) a cég 'Neutral'-ra, vagyis közömbösre módosította. Miközben a Lehman Brothers pénzügyi szakemberei az cupertinói részvények értékének megduplázódását ígérik, az AmTech úgy látja, rövid időn belül 135 dollárra is zuhanhat az értékük, ráadásul forrásaik júliusnál előbb nem jósolnak új Apple-terméket.

Ezzel szemben az olasz TIM telefontársaság bejelentette, hogy néhány héten belül landol náluk a 3G iPhone. Sebaj, én már nem is nagyon lepődök meg az egymásnak ellentmondó híreken.

Találgatásokra adott okot, hogy az Apple felvásárolt egy kisebb processzorfejlesztő vállalatot, a PA Semit. Steve Jobs azonban egy interjú során elmondta, hogy nem szándékoznak eltávolodni az Inteltől, hiszen a két cég kapcsolata nagyon jó, a kis vállalatot csak a szellemi tőkéje miatt kebelezte be a cupertinói cég. Na ja, húszmilliárd dollárral a bankszámlán meg sem kottyan néhány magasan képzett új munkatárs szerzése háromszázmillióért.

Az Apple frissítette a BootCampet a Microsoft's Service Pack 3 update-ekhez, valamint letölthető az iPhone SDK negyedik kiegészítője, Open GL ES támogatással. Pletykák is érkeztek, állítólag napokon belül érkezik az új iMac, és az iPhone firmware-jében újabb utalásokat találtak, ezúttal a telefon GPS támogatására, valamint távirányítóként való használatának lehetőségére.