Kissé késve, de itt vannak az adatok. Összegezve: az Apple negyedéves profitja 36 százalékkal 1,05 milliárd dollárra nőtt, a március 29-ével záruló pénzügyi negyedévre 7,51 milliárd dolláros forgalomról számolt be a cég.

Ezek a számok nemcsak önmagukban jelentősek, mert egy éve még az 5,26 milliárdos forgalomtól és a 770 millió dolláros nyereségtől is el volt ájulva a szakma, ehhez képest tudott jelentős erősödést felmutatni a cég. Sokat javultak a nemzetközi eladások is, 44 százalékkal nőtt a forgalom.

Az Apple 2,289 millió Macintosht adott el három hónap alatt, 51 százalékkal többet, min egy éve, az iPod viszont a csúcsra jutott, mert 10,644 milliós darabszáma csak egy százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Az iPhone-ból 1,7 milliót vettek, ami pont 1,7 millióval több, mint egy éve.

"Ez volt az Apple történetében a legerősebb márciussal záródó pénzügyi negyedév. A 17 milliárdos forgalmat felmutató félév meglehetősen stabil alapot ad arra, hogy a következő időszakban néhány elképesztő terméket mutassunk be" - mondta Steve Jobs. Az Apple vezére elmondta azt is, hogy a félév 4 milliárd dollár készpénzzel növelte a cég tartalékait, így most már 19,4 milliárd dollár halmozódott fel a számlán.

Ideje lenne kezdeni vele valamit.