Külföldön egymást érik a pletykák, minden napra jut egy új MacBook-dizájn, meg szupertitkos iparági jelentés, amik egyfelől izgalmasak, másfelől a magyar júzereket a magyar hírek is érdekelhetik. Azokból meg ritkán számolunk be, pedig akad néhány hot topic, ráadásul higgyétek el, bőven akadnak hazai pletykák is. Ráadásul ezeket még könnyebb is ellenőrizni, elég egy-két telefon néhány Apple-közeli ismerősnek, és kiderül, hogy mennyi a valóságalapja a hírnek.

Az például majdnem biztosnak tűnik, hogy gőzerővel készül a Leopard magyarított, lokalizált verziója. Érdekes ez, mert a We want Apple Hungary egyik fő követelése is a fordítás volt, hogy pontosan idézzünk Angelday kettes számú pontját:
2. Localize Mac OS X Some parts of Mac OS X are localized by some third parties, but this is the hack-ish way. You can't sell Macs without a properly localized interface. iPods can be switched to have a Hungarian interface, it is time to do the same to OS X.
Fogalmam sincs, hogy mennyire pörgeti majd fel a keresletet a magyar nyelvű oprendszer, de az biztos, hogy jól esik majd a júzereknek az érzés, hogy törődnek velük. Pontos megjelenési dátumot nem sikerült kiderítenem, de ha minden igaz, nyáron megérkezhet a rendszer.