Izgalmas hajszába kezdtek a Gizmodo emberei, amikor Miamiba utaztak, hogy személyesen is láthassák a Psystar nevű vállalatot. Ez az a cég, amelyik az OpenMac elnevezésű PC-i miatt került heves viták középpontjába a héten: legális-e egy, a mac-kel megegyező hardver-összeállítás MacOS X-szel meghirdetett árusítása, vagy már a feltevés is jogokat sérthet? Valószínűleg a Gizmodo emberei erről is megkérdezték volna a cég vezetőit, de keresésük során falakba ütköztek.

A Miami Kereskedelmi Kamara nem tudott felvilágosítást adni semmilyen Psystar nevű cégről. Maradt az a cím, ami a honlapon volt feltüntetve, csakhogy azt előző nap megváltoztatták az oldal kezelői, így két címet is meglátogattak az immár gyanakvó riporterek. Az első cím egy egyszintes kis családi házhoz vezette őket, a második az USA Koen Pack nevű vállalathoz. Megkérdezték az itteni vezetőt, van-e kapcsolatuk a Psystarral, de ott még csak nem is hallottak ilyen cégről.

Visszatérve a levéltárba leellenőrizték a cég tulajdonosait. Nevük Rodolfo and Roberto Pedraza, és egy rakás másik vállalathoz is be van jegyezve a nevük. Közben a cég ismét megváltoztatta a honlapjukon feltüntetett elérhetőséget. Később még egyszer. Láthatóan élvezték a macska-egér játékot.

A Tom's Hardware végül beszélt Pedrazával, aki megerősítette, hogy rossz cím volt feltüntetve az oldalon, ezért azt megváltoztatták. Háromszor. Motivációiról kérdezve a tulajdonos kijelentette: "Azért vagyunk, hogy segítsünk Steve Jobsnak. Nem csinál elég pénzt. Segítünk neki megnövelni az eladásait...Megtesszük, akár tetszik Steve Jobsnak, akár nem." Ezenkívül megerősítette, hogy egy darabig nem fogadnak el hitelkártyát, mert a rendszerükkel gond van.

A Gizmodo felhívja mindenki figyelmét, hogy egyelőre ne rendeljen a cég honlapjáról, amíg nem tisztázódik az ügy.