Na, ez most nem a német trükk, ahol ugye 25 ezer forintos havidíj mellé már olcsón adják az iPhone-t, a brit O2 valóban csökkentette a mobil árát, a változás mindegyik előfizetést érinti. Száz font nem kevés, 31 ezer forint, ennyivel lett olcsóbb a 8 gigabájtos modell, mostantól két éves hűségnyilatkozattal 169 fontért, 53 ezer forintért elvihető a telefon, az akció június elsejéig, valószínűleg a 3G-s modell érkezéséig tart. A 16 gigabájtos iPhone továbbra is 329 font marad.

A mobil forgalmazása mindenesetre bejött az O2-nek, hiszen saját statisztikája szerint a vásárlók 60 százaléka új előfizető a szolgáltatónál, és azt is megerősítették, hogy az iPhone kategóriája egyik legsikeresebb terméke. Mindenesetre úgy látszik, hogy egy kis árcsökkentéssel nem ártott fellendíteni a keresletet, ahogy a februári, a 35 fontos előfizetés mellé járó "több perc, több sms"-akcióra is szükség volt.

Valljatok, ha nálunk is lehetne kapni az iPhone-t, megvennétek 53 ezer forintért, vagy várnátok még másfél hónapot, és inkább fizetnétek 84 ezret a 3G-s modellért?