A ZiPhone-os srácok jobban megnézték az iPhone 2.0-ás bétáját, és célzásokat találtak benne a 3G-s modellre. A kód az SGOLD3-ra hivatkozik, ami utalás lehet az Infineon S-GOLD2 csipjének az utódjára, ami a jelenlegi iPhone-okban üzemel. A gyártó S-GOLD3H nevű csipje egy 7,2 megabites hsdpa, mindazokkal a videogyorsító képességekkel, amiket a mostani mobilban is megismertünk, viszont a processzorsebesség nem változik. Ugyanakkor 5 megapixeles kamerát támogat a kettő helyett és gyorsabb az mmc/sd interfész is, ami persze nem jelenti azt, hogy ezek bármelyike visszaköszön a telefonban: az S-GOLD2-ben is van egy rakás funkció, ami kimaradt az iPhone-ból.

Az most már nagyjából biztos, hogy rövidesen piacra kerül a 3G-s iPhone, elég csak Walt Mossbergre, a Wall Street Journal újságírójára gondolnunk, aki azt állította, két hónap, és jön a telefon. Az öreg legendásan jó kapcsolatban áll az Apple-lel, ha ő mond valamit, a mögött általában nem valami homályos gondolatmenet, hanem konkrét információ áll.

Ja, and one more thing: az ausztrál forgalmazók úgy tudják, hogy országukban június utolsó hetében jelenik meg az új telefon, éééés: több szolgáltató is árulhatja majd.