Érdekes versenyt szerveztek a CanSecWest  biztonsági konferencián: a résztvevők dolga az volt, hogy feltörjék a három rendszer, a Linux, a Windows és a Mac OS X valamelyikét. A fődíj eredetileg húszezer dollár volt, meg egy laptop: egy Sony Vaio, egy Fujitsu U810 vagy egy MacBook Air, attól függően, hogy melyik rendszert sikerül elsőként feltörniük a résztvevőknek.

Az eredeti nyereményt azonban senkinek sem sikerült elhozni, mert az első napon mindegyik rendszer szűz maradt - ekkor még csak hálózat-alapú támadásokat indíthattak a résztvevők.

Második napon már tízezer dollár plusz laptopra esett a fődíj, ezt azonban el is vitte
Charlie Miller a Mac OS X feltörésével. A srác egyébként ért a bütyköléshez, az iPhone-t is ő szabadította meg láncaitól tavaly. Ebben a fordulóban egyébként már több eszköz volt a hackerek kezében, és Miller élt is velük: egy mail segítségével rávette a rendezvény szervezőit, hogy látogassanak meg egy weboldalt, amin ott lapult a kapukat megnyitó kód. Két perccel később már szabadon járt-kelt a Mac OS X-ben Miller, a biztonsági rést azonban nem árulta el.

Mindenesetre a játékszabályok közt szerepelt, hogy a versenyzők csak olyan szoftver hiányosságait használhatták ki, amik már eleve telepítve voltak a számítógépekre. Sokak szerint a Safari nyitott utat Millernek. Egyébként a tavalyi győztes, Dino Dai Zovi is a Mac OS-t törte fel, őt a QuickTime segítette hozzá a díjhoz.