A héten kijött a Safari 3.1-es verziója, elvileg ez az első Apple-böngésző, ami normálisan fut pc-n is. Cupertinóban ennek annyira megörültek, hogy vitatható eszközökhöz nyúltak: maga az Apple Software Update figyelmezteti a júzert a letöltésre, függetlenül attól, hogy a gépen ott volt-e már a Safari, vagy sem.

Az Apple Software Update viszont rajta van egy rakás pc-n, mert a QuickTime-mal és az iTunes-szal automatikusan felmászik, majd a későbbiekben folyton letölti a frissítéseket, hogy a két program biztonságos, meg gyors maradjon. Az a baj, hogy most egy előzmény nélküli szoftvert akar rátukmálni a júzerre az Update, aki valószínűleg csak megszokásból kattint (kinek lenne ellenére egy frissítés?), aztán már ott is van a gépén a Safari.

A konkurens Firefoxot készítő Mozilla vezetője kifakadt: "ez a módszer aláássa a nagy cégek jó kapcsolatát a vásárlókkal", fogalmaz John Lilly. "A szoftvergyártók arra törekszenek, hogy a júzerek bízzanak a frissítésekben, az Apple ezt használja ki, és rakja fel észrevétlenül a böngészőjét. Ez egy rossz gyakorlat, aminek megálljt kell parancsolni", mondta a vezető, és őszintén szólva nehéz lenne vitatkozni vele.