Nem volt egyszerű szülés, az Apple ugyanis már régen megígérte, hogy a Time Machine használható lesz az AirPort Extreme használóknak is oly módon, hogy a base stationhöz USB merevlemezt csatlakoztatva az eszközök wireless érhetik el a backup szolgáltatást (ezt a mondatot visszaolvastam és elborzadva ígérem meg, hogy ezentúl megpróbálok magyar szavakat is használni).

Ez a funkció már a korábban kiadott AirPort Update 2008-001 részeként is elvárható lett volna, ennek telepítése után azonban nem működött a backup, noha az AirPort Extreme-hez ilyen módon csatlakoztatott külső merevlemezeket úgy tűntette fel a Time Machine, mintha azok biztonsági kötetek lennének. Most a korábban AirPortot vásárlók is örülhetnek: nem kell eldobniuk a régi cuccot, hogy Time Capsule-t vegyenek (mert ugye a TC pontosan azt tudja, amit az AirPort Extreme, csak közben egy merevlemez is pörög benne).

A "Time Machine and AirPort Update v1.0" letölthető itt, a telepítés után indítsuk újra a Macet, indítsuk el az AirPort Utility-t, miután itt jóváhagytuk a 7.3.1-es firmware-t, állítsuk be a vinyónkat a Time Machine menüjében.

Mesterszavamra zúgjon az orkán,
Hajhó, hajhó; ti szélviharok!
Röpüljetek erre, szólít az úrnő!
Lusta a víz, nem mozdul az ár,
Tépjétek habjait cseppekre szét!

(ezt Izolda énekli Trisztán hajóján, csak azért van itt, hogy a szóhasználat modern-ősi egyensúlya meglegyen a poston belül)