Érezzük mindannyian, mi a baj. Prémium márka, marginális háttér, nincsenek meg azok a minőségi kritériumok, amik alapján azt mondhatnánk, hogy a szolgáltatások találkoznak a termékekkel. Hiába jó az iMac, ha Magyarországon nincs mögötte semmi, vagy ami van, az esetleges. De nemcsak a garanciális ügyintézéssel, a szolgáltatások hiányával van a baj: magyar Apple nélkül egyszerűen nem lehet úgy megélni ezt a márkát, a logóval járó életérzést, ahogy az Amerikában mondjuk természetes. Lehet azon vitatkozni, hogy miért alakult így, az eleve apró, súlytalan piac miatt, vagy mert hivatalosan nincs jelen Magyarországon a cég. Mindenesetre ha ez utóbbi az ok, most van egy halvány reménysugár a változásra.

Angelday ugyanis elindított egy mozgalmat az Apple aktívabb magyarországi jelenléte érdekében. Összeírta a négy legfontosabb pontot, amin az Apple-nek leginkább változtatnia kellene Magyarországon: legyen magyar iTunes Store, lokalizált magyar Mac OS, jobb Apple szervíz és méltó magyar honlap.

Felbuzdulva azon, hogy a lengyeleknek is sikerült elérniük az Apple Poland beindítását, mi is bízzunk magunkban annyira, hogy teszünk valamit az ügy érdekében. Szóval bátor Apple júzerek, diggeljetek az ügyért!