Ez a hét nem volt éppen egy izgalmas időszak az Apple-news fetisisztáknak, elmondásuk szerint egyetlen jól irányzott orgazmusuk volt: a csütörtöki iPhone Software Roadmap konferencia. Az esemény főbb részleteit már megírtam, ezúttal egy átfogóbb aspektusból szeretnék végigfutni a bejelentésen.

Egy nagyon aktív fejlesztői közösség van itt kialakulóban, és nagyon valószínű, hogy a mobiltelefonos szoftverpiac is jelentősen át fog alakulni ennek hatására. A nagy játékfejlesztők is készítik átirataikat a platformra, de olyan alkalmazást is láthattunk, ami meghaladja a klasszikus kommunikációs-szórakoztató eszközhöz való kapcsolatot, bemutattak például egy olyan, egészségügyben és gyógyszeriparban dolgozóknak (meg mindenkinek, aki szereti) készült alkalmazást, ami egy komplett gyógyszeradatbázist kezel, folyamatosan frissítve azt, egy meghatározott réteg így már különleges kapcsolatot építhet ki a telefonjával.

Mindezt a nyolc-óra-munka-nyolc-óra-szórakozás jegyében mind a munkahelyi környezetben alkalmazható programokkal, mind a személyes szférában használható alkalmazásokkal kívánják elérni. A fejlesztőket nem kis pénzösszeggel csábítják arra, hogy a júzerek minél nagyobb táborának ömlesszék a programokat. Szóval tessék nekiállni tanulni az iPhone OS-t, meg agyalni az áttörő hatású fejlesztéseken.