Az Apple részvényesek összeültek kedden Cupertinóban, hogy megnyugtassák magukat: minden a lehető legjobb, és egyre jobb lesz. Ott ült ugye Steve Jobs, és ha ezt ő személyesen is megerősíti, nincs az az elvetemült pesszimista, aki ne nézne ettől bizakodóbban a jövőbe. Az Appleinsider ott volt, és elmondta, mit tapasztalt.

- Konkrétumok hangzottak el az iPhone ázsiai debütálásáról Tim Cooktól: "Egy nap forgalmazunk majd Kínában. Egy nap ott leszünk majd Indiában is. " A próféta szóljon belőled, Tim.

- A vezér kifejtette, hogy noha az Apple megcélozza a vállalati környezetet is, állítása szerint az otthoni felhasználók piaca nagyobb, ráadásul nem áll a júzerek csoportja mellett egy morcos IT vezető vagy elfogult rendszergazda, aki eldönti, mi a jó a szélesebb tömegeknek. Szabad döntés, szabad akarat, minden ember egy szavazat, hurrá, hurrá.

- Steve elmondása szerint nem bízza másra az iPhone blogger-alkalmazásának megírását, inkább magánórákra jár Cocoából, és a programot maga fejleszti ki. Csak nehogy beleszámítson az árba a fejlesztőmérnök óradíja. Bár ha az évi egy dollárt osztjuk fel, lehet, hogy inkább mégis.

- Merthogy Steve Jobsnak ugye egy dollár az éves fizetése, és ezzel szeret viccelődni is a befektetők előtt. Ez azonban ezentúl megváltozik: a részvényesek döntik el, mely vezetőnek mennyi jövedelem jár az adott évben. Az már biztos, hogy Steve Jobs-é nőni fog.

- Felvetődött az utódlás kérdése is. Az "Apple egyenlőségjel Jobs" köztudat aggasztja a befektetőket, de Steve (nekem már csak így) megnyugtat mindenkit, az Apple vezérkar tehetséges, és sok jelölt van a császári posztra. Vagyis mindenki az. Lehetséges, hogy népszavazást is kiírnak majd?

- Nem várható Flash támogatás az Apple mobilkészülékeire, legalábbis egyhamar nem. Ezt maga Jobs nyilatkoztatta ki, mivel a program nem működhet optimálisan egy mobilkészüléken, leginkább annak hardveradottságai miatt. A memóriakezeléssel, a processzorhasználattal is problémák adódnak, és ezáltal az akkuidő is jelentősen lecsökkenhet. Szóval megkérik a kedves leendő fejlesztőket, egyelőre ne használjanak Flasht.

Meg persze mindenkit megnyugtattak, az Apple minden téren fejleszt és fejlődik, az iPhone-ból bőven el fog fogyni idén tízmillió, a feltört telefonok meg nem zavarják különösebben a vállalatot, sőt örülnek, hogy ennyien érdeklődnek a termék iránt. Reméljük, holnap több konkrétumot hallhatunk az iPhone útitervének bemutatóján.