Az év közepére várják a 3G-s iPhone-t, nem bízza a véletlenre az Apple a tízmilliós terv sikerét. Mivel a telefon extraprofitot jelent a cégnek, a fejlesztéseket minden erejével abba az irányba tereli, ahol a telefon eddig gyengén szerepelt. Sokak szerint ezeket a feature-öket eleve a telefonba kellett volna rakni, de a legtöbb felhasználó eddig is teljesen elégedett volt a készülékkel. Mondjuk valószínűleg főleg ott, ahol nem volt 3G.

A jövő hétre beígért SDK és a Microsoftos levelezőrendszer-támogatás után még a 3G az a pont, ahol a telefon kihívásokkal küzd. Az Appleinsider fülest kapott a telefon 3G-s verziójának megjelenéséről. Az UBS befektetői bank Apple elemzője (merthogy ilyen is van) azt állítja, a csipet gyártó Infineon vállalattól származó infók szerint a telefon ez év közepén érkezik.

Az előrejelzés nem légből kapott, Jim Goldman CNBC reporter is az év közepére jósolta a telefon megjelenését, és a szakma is reálisnak tartja az időpontot. Kik vagyunk mi, hogy ezt megkérdőjelezzük. Ha nyáron jön, hát nyáron jön.