Rick Aristotle Munarriz megnyugtat minden Apple-fanatikust: megjárta a jövőt, visszatért onnan, és örömmel jelenti, hogy a kaliforniai vállalat erősebb lesz mint valaha.

2010-ben az Apple már új néven szerepel a piacon: Apple Entertainmentnek hívják a vállalatot, ezzel is jelezvén, hogy inkább a piac szórakozásra vágyó felét szolgálják ki. Tehát a szerverfejlesztési irányzat ugrott, megnyugodhat David Flynn barátunk. A cég piaci részesedése a laptop és desktop gépek tekintetében megduplázódik, eléri a 12 százalékot.

Munarriz beszámolója szerint az iPhone eladási mutatói 2008-ban simán túlszárnyalják  a tízmilliót, sőt, az Apple megint 599 dollárra emeli a készülék árát, és csak az AT&T szerződések mellé ad 200 dollár engedményt. Az eredeti telefonok pedig számos feature-rel gazdagodnak, míg a feltört társaik buták maradnak.
Az iPodok még mindig uralják a zenelejátszók piacát, de a kereslet kisebb lett: nincs már akkora igény külön médialejátszóra. Az Apple összeállt a Google-lal, most már közösen futtatják a művészeket az új zene-előfizetési program keretében. Az Apple TV-ből digitális recorder lett, mivel az eredeti termék még 2008-ban és 2009-ben is rosszul szerepelt, fejleszteni kellett (már ha ezt fejlesztésnek fogjuk fel).

De miért állnánk meg itt, ha tovább is szőhetjük a történet fonalát? Az Appleblog verziója: a Nagy Egyesülések idején az Apple és a Microsoft közös vállalkozásba kezd, amiből két nagy cég születik: a Server és az Entertainment. Eleinte a közös platform megalkotásán dolgoznak a szakemberek, de aztán összekülönböznek a közös iroda kialakításakor, mivel az egyik alvállalkozóról kiderül: Linuxot használ.

Ettől kezdve lehetetlennek tűnik a közös operációs rendszer megalkotása, ezentúl a Server a Windowson futtatja a Mac OS-t, az Entertainment a Mac OS-en futtatja a Windowst, és egymásnak inkompatibilis programokkal öntik el a piacot. Nem untatok senkit a részletekkel, de galaktikus háború tör  ki, aminek a Nagy (És Sikeres) Gépromboló Hadjárat vet véget a medvedisznóember vezetésével. Lézerpuskák, fénykardok, meg minden.