Na, kaptunk egy rakás elemzést, ezek után már tényleg biztosak lehetünk abban, hogy mi történik a közeljövőben. Először is az Apple komolyabban odafigyel majd a kutatásfejlesztésre, amit a Morgan Stanley elemzője, Kathryn Huberty arra alapoz, hogy Steve Jobs az utolsó hónapokban 170 százalékkal többször használta a magángépét. Összesen 550 ezer dollárt költött a repkedésre, elemzők szerint a vezér komoly tárgyalásokat folytatott a partnerekkel. Vagy csak sokat járt nyaralni.

Huberty szerint az aktuális negyedévben kétmillió Macet, a vártnál kevesebbet, 8,5 millió iPodot és az eddig jelzettnél ötven százalékkal kevesebbet, egymillió iPhone-t ad el az Apple. Egész évben várhatóan 10,1 millió Mac, 41,5 millió iPod és 9,3 millió iPhone talál gazdára (a korábban jelzett 10,4 millió, 51 millió és 10,5 millió készülékhez képest).

A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster ugyanakkor derűlátóbb: szerinte az aktuális negyedévben akár 10,3 millió iPodot is eladhat az Apple, ami 20 százalékkal magasabb, mint Huberty jóslata.

A UBS szakértője, Ben Reitzes a Mac-eladásokra koncentrál, szerinte a negyedévben 35 százalékkal több számítógépet ad el az cég, mint egy évvel korábban, ami hosszútávon 200 dolláros részvényárfolyamot jelent (most 120 dolcsi körül áll a cég). Reitzes szerint egyértelmű jelek mutatnak arra, hogy nyáron a boltokba kerül a 3G-s iPhone.