A Google bejelentette, hogy új Waze és Google Maps funkciók jelennek meg iPhone és CarPlay felhasználók számára, amelyek célja, hogy biztonságosabbá és tájékozottabbá tegyék az utazást.

Először is, a Maps változtatásai megkönnyítik az incidensek és hasznos információk jelentését, mint például közeli építkezések, sávlezárások, tárgyak és rendőri jelenlét. Ezek a jelentések a Maps és Waze közösségektől származnak, és a felhasználók mostantól láthatják, melyik alkalmazásból érkezett a jelentés. A nagyobb jelentési ikonokat könnyebb lesz megérinteni a frissítések gyors megosztásához, és más sofőrök is megerősíthetik az incidenst egy gyors érintéssel.

Eközben a Google Maps új célállomás-útmutatót kap, hogy kevésbé legyen zavaró, ha a felhasználók nem tudják, hol kell bejutni vagy parkolni, különösen éjszaka. Ha egy helyre vezetünk, a Maps új célállomás-útmutatója automatikusan megvilágítja az épületet és annak bejáratát, ahogy közeledünk hozzá, emellett megmutatja a közeli parkolókat is.

A Waze esetében a Google új figyelmeztetéseket is kínál: sofőrök mostantól figyelmeztetést kapnak, ha olyan kamerához közelednek, amely képeket készít például gyorshajtásról, piros lámpán való áthaladásról, rossz sáv használatáról (mint a busz, HOV vagy carpool sáv), biztonsági öv nem használatáról vagy telefonhasználatról vezetés közben.

Emellett a Waze új közlekedési események funkciót kap, amely jobb megértést ad arról, hogy hogyan befolyásolják a közeli forgalmat például felvonulások, koncertek és sportesemények. Ha egy sofőr nemrég áthaladt egy érintett területen vagy helyeket mentett el a Waze-ben a terület közelében, most értesítést kap egy esemény kezdetéről. Ez részleteket tartalmaz majd, mint az esemény oka, ha vannak útlezárások és valós idejű forgalmi viszonyok. A barátok és család segítése érdekében ezek a részletek könnyen megoszthatók, lehetővé téve mások számára, hogy jobban felkészüljenek saját útjukra.

Végezetül, a Waze sofőrök hamarosan navigációs útmutatást kapnak, mint az irányról irányra történő útmutatás és valós idejű forgalmi frissítések, miközben telefonjuk le van zárva. A Google szerint a Lock Screen navigáció a Waze-ben ősszel érkezik az iOS-re, míg a Google Maps és Waze egyéb frissítései mostantól globálisan elérhetők Androidon és iOS-en, az autókban pedig Android Auto-val és Apple CarPlay-el.