almalé és kungfu Rólunk

Hatalmas kedvezmények az iGlass-nél, ma tartják a 3. születésnapjukat

Az iGlass fóliákkal nem először foglalkozunk. Egyrészt azért, mert ezek az üvegfóliák Lamborghiniei, szóval ha valaki komolyan veszi a készüléke védelmét, akkor tényleg ilyen prémium minőségből választ, hiszen ha az olcsó fólia szar, akkor olyan, mintha nem is lenne.

Másrészről az iGlass a PRO üvegfóliák esetében 100%-os kiejlzőcsere garanciát vállal, tehát ha a fólia alatt eltörik a kijelződ, állják a csere költségét. De egyébként is 365 nap garancia jár minden termékre, a PRO-ra meg ez a kiterjesztett. (A fóliákról külön-külön itt írtunk.)

És hurrá: ma ünneplik a 3. születésnapjukat. És erre az alkalomra egy eszeveszett akciót hirdettek, még a Black Friday-es árak, meg minden korábbi akció is eltörpül a mostani mellett, ugyanis

30%-os kedvezményt adnak minden termékre! Az iGlass PRO-k mellé pedig ajándék tok jár.

szulinap3_fb.jpg

Az akció csak ma és hétvégén, tehát szombaton és vasárnap tart.

Az iGlass fóliáit egyébként könnyű otthon is felhelyezni, a hagyományos fóliákkal szemben előnye még, hogy nem látszik rajta az ujjlenyomat, a karcok ellen is hatásos, ráadásul vízlepergető hatású és meghagyja a telefon kijelzőjének üvegérzetét, tehát esztétikusabb külsőt is biztosít.

Disclaimer: az iGlass az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere



Az Apple-nek nem lenne szabad árulnia a saját termékét

Mármint offline, a neten kívül. Az Apple Store-ok ugyanis egyre gyatrább munkát végeznek e tekintetben.

A Los Angeles Times írt az egyébként már egyre sűrűbben hallott kritikáról, miszerint az Apple Store-okban mindent lehet, csak vásárolni nem nagyon. Olyan esetekről számolnak be, miszerint 20 percet kell várni egy alkalmazottra, hogy a kártyás fizetéshez odahozza a terminált.

Általános lett az érzés, hogy a bolti dolgozókat inkább nem érdemes zavarni vásárlással, mert az nagyon sokáig tart, és nem is nagyon megy nekik ez a része.

Az Apple Store-okkal két fontos dolog történt az elmúlt években: egyrészt sokkal több lett belőlük, így sok alkalmazottat kellett felvenni. Emiatt hígult a humán minőség az ott dolgozó régi motoros humánok szerint. Másrészt az üzletek is átalakultak: inkább időtöltés céljából látogatják őket sokan, az Apple szervez oda előadásokat, oktatásokat, és a Genius Bar sem annyira a szervizeléssel van már elfoglalva, inkább mindenesek lettek.

1024px-aix-en-provence_20160717_10.jpg

kép forrás: Wikipedia

A hagyományos szolgáltatások, mint az eladás és a szerviz, lecserélődött a információközlés, szórakoztatás műfajaival, ami teljesen összhangban is van azzal, amit a cég képvisel. Csakhogy közben ez egy “store”, ahol elsődlegesen továbbra is vásárolni hívják az embereket.

Ennek kellene véget vetni.

Az Apple Store-ok kínálatát online is meg lehet rendelni, házhoz szállítással. Vannak APR-ek, akik szintén szigorú követelmények mentén szolgáltatnak, és ott vannak az egyéb kereskedők, akik még olcsóbban is tudnak kínálni Apple cuccokat. Az Apple Store-oknak változatlan külsővel és kínálattal a továbbiakban

be kellene szüntetni az eladásokat, vagy 10%-os felárral értékesíteni a saját terméküket, ezzel elejét véve az elavult eladó-vevő relációnak.

A Geniusok végre igazi Geniusok lehetnének, és nem rohangálnának ide-oda a boltban. A vásárlásra nem kellene várni, mert alig valaki vásárolna, viszont a bolt által nyújtott szolgáltatások körét fel lehetne turbózni még jobban, a Today at Apple után jöhetne a Tomorrow és az Aftertomorrow is. A külső kereskedők forgalma megnövekedne, a számuk ugrana egyet, több helyen lehetne kapni Apple-cuccot, és kis szerencsével pedig az Apple ugyanazt a bevételt hozná, csak többet adna.

A retail vezető Angela Ahrendts távozása után Deirdre O’Brien lett, az ő dolga lenne eldönteni, hogy hogyan oldja meg ezt a látványos expanziót és átalakítást követő problémacsomagot. Én ezzel járulok hozzá, Deirdre, használd az ötletemet egészséggel.



iPhone Gas, Find My Stuff, Apple Watch Unlock: Izgalmas pletykák Apple fejlesztésekről

Az utóbbi időben olvasgattam olyan pletykákról az Apple háza tájáról, amik eléggé megmozgatták a fantáziámat. Most nem arról beszélek, hogy mindegyik meg is valósítható nagy valószínűséggel, csak arról, hogy milyen irányok lehetnek a cég előtt.

Find My Stuff

Az Apple állítólag egyesítené a Find My Friends és Find My iPhone szolgáltatásokat egy nagy appban. A projektet házon belül állítólag GreenTorch-nak híváják, és már nagyban tesztelik. A lényege az lesz, hogy ha meg akarsz valamit találni, elindítod a Find Network nevű szolgáltatást, és megmondod, mire vagy kíváncsi, valamelyik cuccodat keresed, vagy valamelyik családtagod holléte érdekelne. Ugyanitt megoszthatnád a saját földrajzi helyzetedet a barátokkal, vagy kérhetsz hozzáférést másoktól. Be lehet állítani értesítést, ha egy barátod egy meghatározott helyre ér.

Az Apple állítólag olyan eszközöket is kiadna, amikkel egyéb tárgyakat is követhetünk.

Ezek alapján nem csak az Apple eszközöket érhetjük el innen, hanem mondjuk az autónkat, a hátizsákunkat, és mindegyikre beállíthatnánk értesítést. Ha az autónk vagy a hátizsákunk elkezd mozogni, kikerül egy adott körből, és így tovább.

Jelenleg épp használok egy kutyanyakörvre szerelhető Tracktive nyomkövetőt, amivel gyakorlatilag bárhová követhetem a térképen a "kutyámat". Valójában a cucc bármire szerelhető, én egy munkatársamra szereltem, hogy a városi túránk során lássam, pontosan merre jár, de autóban is otthagyható, gyerekre erősíthető, több napig bírja egy feltöltéssel. Szóval egy ilyenre készülhetnek Cupertinóban, bár őszintén szólva ez pont az a kategória, amit külső gyártókkal, licenccel oldhatnának meg, nincs hatalmas margin. Bár: előfizetési díj meg van.

Szóval ez inkább szolgáltatás!

ke_pernyo_foto_2019-05-08_12_29_48.png

Apple Watch Unlock

Azt, hogy az Apple Watch milyen jó azonosító eszköz, már tudhatjuk. Ha feltesszük a csuklónkra, és azonosítjuk magukat, utána az óra érzékeli, ha levették az adott kézről. Addig pedig biztosan tudhatja, hogy továbbra is a gazdája viseli.

Így már például fel tudjuk oldani a Mac-ünket. Ha az Apple Watch rajtunk van, amikor felnyitjuk a laptopot, nem kér semmilyen azonosítást. Ezt fogja állítólag bővíteni az Apple: a Mac-en sok más tevékenység engedélyezéséhez lehet elég, ha egyszerűen viseljük az órát.

macos-high-sierra-unlock-watchos4-3-computer-with-apple-watch-hero.jpg

Vagy ahogy egy kommentelő írta, és milyen igaza van: 1password unlock with Apple Watch please!

iPhone Gas

Ez egy szabadalom, úgyhogy nagy fenntartásokkal kell kezelni, de az Apple gondolkozott/gondolkozik azon, hogy gázérzékelőt épít a telefonokba. A beadvány alapján nem a körülöttünk lévő levegő minőségét elemezné nekünk - nyilván azt is lehetne -, hanem a

helymeghatározásnál alkalmaznák a gázérzékelőt.

Az ugyanis rögtön meg tudná mondani, hogy házon belül, vagy a szabadban vagyunk, sőt, egyes helyiségeket is felismerhetne az ott érzékelhető levegő alapján. Anélkül, hogy a GPS-t egy percig is bekapcsolták volna.

30758-50680-detection-air-patent-application-position-l.jpg

Egy ilyen érzékelő így elég menő lenne, és egyszerre több módon is szolgálatába állhatna az emberi egészségnek ÉS a helymeghatározásnak. Ráadásul reneszánszukat élhetnék a fingós appok: beállíthatnánk, hogy ha olyan szagot érez, adjon ki röttyentős hangot a telefon, így jelezve a környezetnek, hogy vigyázat.



Hogyan hallgatunk HomePodot vasárnap?

Többen kérdezték, hogyan lesz ez a vasárnapi összejövetel, amikor maximum 30 emberrel együtt meghallgatjuk, mit tud a HomePod. (Azért szervezem, mert más lehetősége nincs az emberfiának, hogy Magyarországon letesztelje vásárlás előtt a kicsikét, így közszolgálati jelleggel felajánlom a célra a sajátomat.)

Apropó, van még hely. Ha jönnél, jelentkezz az appleblognak kukac gmail.com címen, vasárnap délelőtt a Blaha környékén csapatjuk!

Összeszedtem néhány zenét, amik esetében a HomePod képessége nagyon jól megmutatkozik, legalábbis egy csendes nappaliban. Reméljük, ez a nagy tér is visszaadja, amit kell. Ezek az alábbiak:

Moloko - Forever more

Sokhangszeres, hangos zene, ahol lehet figyelni a szólamok együttes megszólalására, egyben a bassus is hangsúlyos. Vajon hallani a bugyborékoló hangot a háttérben, vagy az már elveszik?

Beach House - Myth

Ez a zene maga a visszhang. Annyira megtolták, hogy alig van hangszóró, ami jól képes lejátszani. A legtöbbnél teljesen szétesik az egész. Ha azonban összeáll, akkor nagyon összeáll.

Eminem - Without me

Szöveg a zene felett - mennyire érthető, tiszta az emberi hang?

Gavriel Lipkind - Cello suite no. 4 in e flat

Egy kis szólóhangszeres megszólaltatás.

Mark Knopfler - Going home

Pattog az akkordbontogatás a dal első felében? Amikor beindul a második rész, flat lesz a hangzás, érezzük a nagy változást?

Bach - Pastorale in F major

Dübörög az orgonapont, a folyamatos, mély basszus mekkora élmény?

Nem csak a HomePodot hallgatjuk meg, hanem vezeték nélkül még több hangszórót. Már hármat felajánlottak az érkezők. Viszek én még egy JBL Charge 2-t is, hogy lássuk, honnan lehet kiindulni:)

Pénzt nem kell hozni, hacsak nem fogyasztanátok valamit. A helyszín kábé a Blaha, közelebbiért jelentkezni kell a fenti email-címen. Délelőtt 10-től 11-ig tervezem, hogy ott leszünk.



Az Apple két-háromhetente vásárol fel egy céget

Maga Tim Cook árulta el, hogy az Apple november óta 20 céget vásárolt fel. Mint mondta, az Apple leginkább a tehetségek és a szellemi termékek miatt vásárol fel vállalatokat, de mi ezekről legtöbbször nem is hallunk.

Az Apple két-háromhetente vásárol fel egy új vállalatot - mondta.

spirited-away-chihiro-no-face-studio-ghibli.jpg

Marha kíváncsi lennék, hány beszélő asszisztens, ezzel foglalkozó AI céget vásároltak fel az évek alatt, úgy, hogy közben a Siri legfontosabb újításai a baseball játékeredmények meg hasonlók bemondása lett. Innen sokszor úgy tűnik, hogy az Apple egy nagy massza, ami befalja a tehetségeket, és nagyon ritkán köp ki valamit. Persze, odabent, a cég falain belül ez az út nyilvánvalóan nagy igyekezettel, munkakedvvel és ambíciókkal van kikövezve.




süti beállítások módosítása