A két új iPad nagyjából megegyezik a specifikációkban. Mindkettő egy Pro vonal felé mozduló cucc, ugyanazzal a processzorral, kamerával, laminált True Tone kijelzővel, Apple Pencil támogatással. A különbség természetesen a méret, a Smart Keyboard (az Air kompatibilis vele), és még olyan apróságok, mint a bőr Smart Cover. De kábé ennyi.

Amikor az iFixit belenézett a tabletekbe, arra lehetett számítani, hogy a két, egyszerre megjelenő iPad belülről egymás kicsinyített, vagy nagyított változatai lesznek, attól függ, honnan nézzük. De képzeljétek, nem ez a helyzet.

Belülről az iPad mini olyan, mint a korábbi iPad mini upgrade-elt verziója. Az iPad Air pedig olyan, mint a legkisebb iPad Pro lefelé módosítása.

ujwhtgm1jlwvbjqf_huge-2.jpeg

Persze annyira ez sem meglepő, az iPad mini külsőleg nem különbözik az elődjétől. Az akku mérete ugyanaz, csak egy másik típus, 19.32Wh-s. Az előlapi kamerát cserélték egy 7 megapixelesre, a fényszenzorokat is módosították a True Tone miatt. A mikrofonok helye megváltozott, most az előlapi kamera mellett vannak. 3 giga RAM-ot tettek a kicsikébe, ahogy az Air-be is egyébként.

Az iPad Air azonban már középen végighúzódó alaplapot vettek észre, kétoldali aksikkal, ami az iPad Pro vonalra jellemző.

new-ipad-air-teardown.jpg

De nem csak emiatt ugrott be az iFixites csapatnak a Pro: több részlet, az azonos chipek, és a Smart connector is erre utalt, ami feltűnő különbség, az a második szett hangszóró hiánya. És persze, ha bekapcsoljuk, a cool ProMotion 120 Hz-es kijelző csak az Air-ben elérhető. A 30.2Wh-es új Air akksi viszont egy nagy ugrás a 27.6Wh-es Air 2-jéhez képest.

A teljes lista a különbségekről itt található.

Amúgy baromi nehéz szerelni mindkét iPadet (2/10), mindenhol ragasztó, még egy akksicsere is megmagyarázhatatlanul bonyolult.