A Goldman Sachs vezetője, Richard Gnodde egy interjúban elmondta, hogy az Apple Card számára már keresik a nemzetközi terjeszkedés lehetőségét. Ez egyrészt jó, mert az USA rég nem azonos az Apple-felhasználókkal, még megközelítőleg sem, másrészt azért különös, nem?

A bank vezetője jelentette be, mit akar az Apple.

apple-card.png

Ilyen kommunikációs fordulatra az Apple előre felkészíti a partnereit, tilos bármit, bármilyen formában megosztani, különben ugrik a szerződés. De az Apple hozzászokott, hogy a cégek léte, legalábbis abban a méretben, ahogy épp áll, tőlük függ, itt viszont a Goldman Sachsról beszélünk. Megtehetik, és simán megússzák.

Na, azt nem tudni, hogy mikor és hogyan lépik ezt meg, de leginkább sokára és nehezen. Az egészen biztos, hogy az 1-3%-os cashback rendszer az USA sajátja, ezt máshol nem lehetne átültetni a gyakorlatba. Persze szürke, fém kártyákat máshol is lehet osztogatni, de ez az egész nem erről szól. Az egész arról szól, hogy az Apple Pay még jobban terjedjen, illetve hogy

az Apple egy hatalmas kapuvá váljon, amin belül az adataid a tiédek, azon kívül meg ki tudja.

Az egész bemutató legfontosabb üzenete az volt, hogy az Apple kézben tartja az adataidat, amik csak akkor és olyan formában hagyják el a telefonodat, amennyire feltétlenül muszáj. És ezt az ígéretet jó lenne világszinten biztosítani, és tudja az Apple is, hogy az USA-n belül az egész szabadságharc valamiféle lokális érdekesség lehet legfeljebb.