almalé és kungfu Rólunk

Vidáman pereg lefelé a matt fekete iPhone 7 festéke

Többek szerint a matt fekete változattal vannak problémák, pár hónapos használat után a festék helyütt elvált, lepergett a telefonról.

A mobil és a burkolata egyszerűen taszítják egymást.

Ha kiderül, hogy rendszerszintű a probléma, akkor az már majdnem olyan idegesítő lesz, mint Galaxy Note tulajdonosnak lenni (leszámítva hogy pergő festék miatt még senkit sem szállítottak le repülőgépről).

Különösen annak lett elege a szuperelegáns bevonatból, akinek nem csak a gombok, illesztések mentén vált el a festék, hanem a telefon hátán, több helyen is feljött, mint hófehér bőr a nyári leégés után.

iphone7rearpaintpeeling.jpg

Ne gondoljuk, hogy a 7-es széria az első, amivel ez előfordul, a 6 és a 6s egyes példányai is szenvedtek hasonló betegségben, de eddig a szégyenlistát a legújabb modell vezeti.

Érdekesség, hogy 2012-ben is ugyanilyen helyzetbe került a cég, akkor az 5-ösön akadtak ki a vásárlók.

Az akkori panaszáradatnak meglett a hatása, ugyanis Phil Schiller, az Apple marketingfőnöke értékes választ adott a vásárlóknak: „Bármilyen alumínium termék megkarcolódhat, vagy használat során leválhat, felfedve a természetes ezüstszínt. Ez normális.” Köszi Phil.

És hogy mi történik a 7-esekkel? A külső sérülések nem tartoznak a garanciális problémák közé, így az Apple nem foglalkozik az ilyesmivel. Sokan házilag tákolták meg telefonjukat, van, aki fekete festékkel fedte be az érintett területet, mások eladták a franca a mobilt, aztán egy sérülésre kevésbé hajlamos típust választottak helyette. Az Apple figyelmeztette a vásárlókat, hogy használjanak tokot a fekete verzió esetében, a többi típusra azonban úgy tűnik ez nem kötelező.

Szóval akkor röviden: az Apple készített egy csodálatos burkolatot, majd azt mondja, takard el a francba az egészet.



Mint egy falat kenyér: Új Apple-Beats-füles!!

A BeatsX-et még szeptemberben jelentette be az Apple, de csak most sikerült piacra dobnia. Az AirPods, a Powerbeats és a Beats Solo3 már kapható egy ideje, most megérkezett melléjük az új füles is.

Oké, de ki akar ilyen venni, ha piacon van az AirPods?

Hát akinek többet ér a biztonság, mint a teljes függetlenség, az Apple fülesének a legnagyobb hátránya ugyanis pont az, ami az előnye is, a teljesen vezeték nélküli technológia. Ez ugyanis nemcsak szabad mozgást biztosít, de megnő annak is az esélye, hogy elhagyjuk legalább az egyiket, ami pont akkora kár, mintha mindkettőt elvesztettük volna.

Én például már legalább három iPhone fülest elhagytam (egy idő után nehéz számolni), belegondolni is rossz, mekkora lenne a kár, ha AirPodsot használtam volna (és hánynál tartana a számláló).

beatsx.png

beatsx2.png

„Elhagyási garanciát” erre a termékre sem tudnak ígérni, viszont az, hogy a két vége legalább össze van kötve, talán megnehezíti az elvesztését. Egyébként a két véget összekötő anyag egy hajlítható „drót”, amire még egy apró vezérlőszerv is ráfért, ezt szintén nem tudja az AirPods.

Lightning rendszeren keresztül tölt, és egy teljes töltés után 8 órányi zenehallgatás következik, de van egy „gyorstöltés” funkció is, ami 5 perces töltés után 2 órás üzemidőt tesz lehetővé. Piros pont a BeatsX-nek, hogy a W1-es chipnek köszönhetően könnyedén kapcsolódik minden iOS eszközhöz.

A reklámanyagában olyan hangzatos szavak is helyet kaptak, mint autentikus hangzás, magas minőség, optimális zajcsökkentés. Ezeket mondjuk el is várhatjuk a 150 dolláros ár mellett. Az AirPods-nál még így is olcsóbb lesz, kb. 60 dollárral.
 
Egyelőre fekete és fehér színben rendelhető, de a hónap végére elérhető lesz kék és szürke kivitelben is.



Irisz szkennerrel léptet be az iPhone 8

Ez egy ilyen nap, elkezdtek ömleni a pletykák a mobilról, ami majdnem fél év múlva jelenik meg, szóval aki most bedob egy sztorit, nézettséget növel, de megússza a gyalázatot, mert ha ki is derül valamiről, hogy ordas nagy kamu volt, szeptemberre senki sem emlékszik már a hír forrására.

iphone-8-concept-moe.jpg

A mostani arról szól, hogy a mobil a szivárványhártyánkat elemezve oldja majd fel a zárat.

Ez egyébként sok szempontból is logikusnak tűnik: egyrészt a szivárványhártya tök egyedi azonosító, pont ugyanolyan jellegzetesség, mint az ujjlenyomat és utóbbi már pipa az Apple-nél, sőt, az iPhone ujjlenyomat-olvasója az egyik legjobb az egész piacon.

Csakhogy.

Az új telefon előlapja állítólag faltól falig üveg lesz és arra nehéz ujjlenyomat-olvasót rakni. Nehéz, de talán nem lehetetlen, meg ott a hátlap, oda is kerülhet olvasó, de a Digitimes szerint ott lesz a szemleolvasás is mint opció.

A Galaxy Note 7-esben egyébként már benne volt ez a képesség, aztán hogy járt.



Mindhárom új iPhone vezeték nélküli töltést kap

Állítólag. Mert ugye a KGI-s Ming Chi Kuo szerint három iPhone is jön, kettő a 7-es átdolgozott verziója lesz néhány spéci tulajdonsággal, ezt 7s-nek hívják majd, és jön a 8-as is, vagy mi, keret nélkül, OLED kijelzővel, ami egyben ujjlenyomat olvasó is lesz, őrület az egész.

iphone-8-concept-video_1.jpg

Na és: ugyanez az Apple jós azt állítja, hogy mindhárom készüléket vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is lehet majd tölteni. A pletyka mellé rakjuk oda azt a másikat is, amelyik szerint az új iMac talpa adja majd a kraftot (persze nem kell minden iPhone mellé iMacet venni, ez csak egy opció), szóval elég lesz odadobni a gép alá a mobilt, és már megy is a töltés.

Mindenesetre Kuo szerint elég melós megcsinálni az új modelleket, mert ez a fajta töltés a szokottnál nagyobb melegedéssel jár, ezért egy plusz grafitréteget kell elhelyezni a házban, hogy ne sérüljenek az alkatrészek.

Ja, és Kuo szerint iszonyú drága lesz az iPhone 8 előállítási költsége, ami azt jelenti, hogy a boltban még sokkal-sokkal drágább lesz.




süti beállítások módosítása