almalé és kungfu Rólunk

Hogyan viszonyul az iOS-es stódiófény a valódi stúdiófényhez?

A válasz egyébként nyilván kódolva van a kérdésben, senki sem gondolja szerintem, hogy a valódi fényelést helyettesíti az iPhone-os stúdió portré. Most azonban egy fotós kipróbálta, 2:19-nél lehet látni a különbséget:

A fény nem csak esztétikum, de információ is. Amit megvilágítunk, arról több, amit árnyékolunk, arról kevesebb információ van a képen. Algoritmusokkal ezt csak utánozni lehet, de tény, hogy az idei iPhone-ok portré képességei hatalmasat fejlődtek, és remek szórakozás játszani velük.



Zöld csík jelenhet meg az iPhone X kijelzőjén

Viszonylag kis számban előfordult, hogy az iPhone X kijelzőjének jobb oldalán, függőlegesen egy zöld csík jelent meg. A hírek szerint az Apple kicseréli az ilyen hibával szállított telefonokat - természetesen -, a pontos okát egyelőre nem tudni.

23640-30061-ixitsaglitch-l.jpg

Ahogy azt sem, miért nem inkább egy szoftverfrissítéssel oldották meg a dolgot. Hiszen tudjuk: az iPhone X csak egy hardvernek álcázott szoftver.

Hasonló eset előfordult a Samsung Galaxy S7 telefonokkal is, és mivel az Apple egyedüli kijelzőbeszállítója épp a Samsung, érezhetünk némi összefüggést a két eset között. Ha ti is láttok ilyet, az nem ficsör, vigyétek vissza a készüléket.



Egy korszak vége: nem menő már iPhone-ért sorban állni

Az iPhone 8 soroknál (amik láthatatlanok voltak) érezhettük először igazán, hogy egy korszak véget ért, de az iPhone X mutatta meg végleg az elkerülhetetlent.

Olvasónk, Feri írta emailben, hogy a Regent Streeten két napja állt a sor az iPhone X megnyitó előtt, szóval úgy tűnt, mintha lenne még nyüzsgés. De mint kiderült, a sorban állók között csupán ketten voltak, akik maguknak vásároltak volna készüléket, a többiek bérsorállók voltak. Másoknak szenvedtek ott.

Kit érdekel egy ilyen sor?

Amikor felmenőink történeteit hallgatjuk, mindig megcsap minket, hogy abban a régebbi korban olyan ártatlanok voltak a velünk egykorúak, kicsit tisztábbak, kicsit naivabbak, kicsit megmosolyognivalóak. Most olyan gyorsak vagyunk, hogy már mi magunk lettünk a saját szemünkben megmosolyognivalók, ahogy visszagondolunk 2008-ra, amikor sorban álltunk az iPhone 3G-ért, és megcsapott minket egy közös felnőttjátszótér szele, amit nem nagyon kaphattunk meg máshol. Még ha ilyen hülye célért is, de együtt szórakoztunk.

Viccesek voltunk. Innen.

Ha pedig totálisan bele akarsz merülni az elmúlásba, akkor ajánlom ezt a történetet.

Japánban évek óta Mr. Sato áll be elsőként a sorba, hogy megszerezze magának az új készüléket. Mr. Sato újságíró egyébként, és 2003-ban az elsősége nem keltett különösebb feltűnést:

 5213312312.jpg

2014-ben már annál inkább:

imgp4791_580px.jpg

2016-ban még annál is inkább:

7docomo14.jpg

Idén azonban nem jelent meg elsőként vásárolni iPhone 8-at, de küldött maga helyett valakit. Egy régi barátját, Butch-ot:

top9.jpg

Butch elsőként volt a sorban, három nappal korábban érkezett, de a sorszámosztásnál valamit benézett, és nem kapta meg az egyest. Így végignézte, hogy mást ünnepelnek.

8iphoneh4.jpg

Mr. Sato azért nem volt ott, mert iPhone X-et akart venni. Szokás szerint napokkal korábban odament. Jó hideg volt, hiszen a tizes telefon későn került piacra. De állta az esőt, a fagyot, mindent.

A megnyitó napjának reggelén különösen hideg volt, itt lehet látni fotókon, hogyan élte túl a csávó a megpróbáltatásokat. Aztán közeledett a nyolc óra, amikor az eddigi években a Docomónál ünnepélyes ceremónia volt (a fenti beöltözött képek is ott készültek), és amikor az óra elütötte az egészet, ez történt:

dix21.jpg

Semmi. Ki sem nyitottak. A szemközti bolt kezdte kipakolni az iPhone X molinókat. Mr. Butch pedig elszúrta az előrendelést, így aznap ő sem kapott iPhone X-et. Mr. Sato összecsomagolt, és hazament.

Na, ENNYIRE nem menő már sorban állni.

A japán sorról a tudósítást a Rocketnews24 hozta le, ahogy Mr. Sato is dolgozik.



Egyre erősebb a gyanú, hogy az iPhone X valójában csak egy szoftver

Mindenki úgy nézegeti, próbálgatja, sőt megrendelgeti az Apple üzletekben az iPhone X-et, mintha csak egy valódi telefont nyomkodna. Hiszen látszólag van kijelzője, meg hátlapja, meg síkból kiemelkedő kamerája - de milyen! -, joggal gondolhatnánk, hogy ez egy hardver.

Ez viszont lehet, hogy csak egy ügyes illúzió.

104707077-handout-iphone-x.JPG

Jony Ive legalábbis különös dolgokat mondott egy interjúban a telefonról. A készülék (?) legjobb képsségének azt nevezte, hogy miként képes idővel változni, kiemelve, hogy az iPhone X egy éven belül olyan dolgokra lesz képes, amire ma egyáltalán nem.

Egy év múlva a telefon teljesen máshogy néz majd ki - mondta.

Kiemelte, hogy ez a fejlesztés (és itt nyilván a hardvernek látszó szoftverre céloz, nem a szélig tartó kijelzőre) mérföldkő, különleges, és a dizájncsapat egyetlen feladata az volt a telefonnál, hogy

eltüntessék a dizájnt az útból.

Akinek ezek a szavak nem lennének elég bizonyítéknak: kiderült, hogy 0 fok közelében egy rövid időre nem funkcionál a kijelző, nem reagál az ujjmozdulatokra. Az Apple elismerte, hogy nagy hőmérséklet-változásnál előfordulhat ilyesmi, de szoftveresen javítja majd a gondot. Én pedig azt gondolom, hogy ilyen problémát szoftveresen csak egy olyan telefonnál lehet javítani,

ami maga is egy szoftver.



süti beállítások módosítása