almalé és kungfu Rólunk

Az új Apple Watch legfontosabb ficsöre: vörös lesz a Digital Crown

A végleges béta iOS 11 verzióban egy rakás újdonságot találtak, így az iPhone Edition mellett az LTE Apple Watch is lelepleződött.

apple-watch-series-3-lte.jpg

Kiderült például, hogy változatlan külső megjelenéssel érkezik az óra, vagyis például az Apple Watch Series 2-höz vásárolt szíjak ehhez is jók lesznek. Viszont az óráról messze látszik majd, hogy LTE-s,

hiszen a Digital Crown egy vörös felületet kapott ezeknél az óráknál. Ez a gomb szolgál majd LTE antennaként is állítólag.

Találtak jelerősség-kijelző ikonokat (ami a mobilhálózatról szolgáltathat információkat), és új komplikációkat a telefonos kapcsolatra és a navigációra is.



Nincs több titok: az iOS 11 GM (majdnem) mindent elárult az iPhone Editionről

A jövő keddi esemény előtt az Apple kiadta tesztelésre kiszivárgott az iOS 11 Gold Master (GM) verziója, ami az utolsó béta a végleges szoftver előtt. Ez már általában meg szokott egyezni a végleges operációs rendszerrel, így meg lehet vizsgálni az utolsó simításokat, valamint olyan utalásokat is találni ezekben a verziókban, amik a még ki nem adott termékekről adnak információkat.

És ez most sem volt másként.

Kezdjük a legkevésbé érdekes dologgal: az új tapétákkal. Elég retrós lesz ebben a tekintetben ez az év, nézzétek, melyik megoldás lesz a legszembetűnőbb:

ios-11-gm-wallpaper.jpg

Nem lehet nem észrevenni a fekete háttér kiemelését, ami egy OLED panelnél szembetűnő.

De azért a virágok is elég jól néznek majd ki:

ios_11_gm_wallpaper_flower_fritillaria.jpg

Itt találtok 16 új wallpapert.

Kiderült a szoftverből az is, hogy az Apple bevezet egy Portrait Lighting nevű algoritmust, ami az iPhone-ok portrékészítő képességeit egészíti ki fényelős effektekkel. Különféle lehetőségek közül lehet választani: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, és Studio Light. Ezek szimulálják a különféle profi fényelős technikákat, kíváncsiak leszünk.

Valamint ilyen új videókészítési felbontásokat és bitrátákat olvastak ki:

1080p HD with 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps

4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)

4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

Úgy tűnik, a felbontás 1125×2436 lesz (az iPhone 7 Plus 1080 x1920).

Az arcfelismerő rendszert Face ID-nak hívják majd. 

Az új gombelrendezésbe ad belepillantást az SOS mód aktiválását mutató jelzés:

screen-shot-2017-09-08-at-9-31-26-pm.png

A Sleep gomb kétszeri megnyomásakor az Apple Pay kártyákat látjuk majd, hasonlóan az Apple Watch-hoz. Az oldalsó gomb számtalan új funkciót kap majd, az Accessibility beállítások is innen érhetőek el (korábban a Home gomb háromszori megnyomása aktiválta például az első indítás után a VoiceOvert, hogy a látássérülteknek se kelljen segítség a telefon megvásárlása után), ezzel lehet majd előcsalni a Type to Siri funkciót (gépelhetünk a Sirinek).

Hogy a Home és a Sleep gombok régi funkcióit e mellett hová sűrítik be, egyelőre rejtély.



Tegnap óta elérhetetlen sokaknak az App Store, itt a megoldás

Tegnap reggel óta ez a képernyő fogad, ha az iPhone-omon az App Store-ba szeretnék jutni:

img_2984.PNG

A probléma nem mindenkinek áll fenn, de Twitteren is többen írtátok, hogy ebbe futottatok bele. Felhívtam tehát az Apple támogatás telefonszámát, ahol szerverhibáról számoltak be, amire egy megoldást javasoltak:

törölni kell a készülék összes beállítását.

Beállítások -- Általános -- Visszaállítás -- Összes beállítás törlése. Vigyázzatok, nehogy az adatokat is töröljétek.

Ami azt jelenti, hogy például a wifi jelszavakat, hálózatokat elfelejti az iPhone, a csengőhang és a háttérkép, meg minden effekt, hang visszaáll a gyárira. Sőt, nekem még a MacBook Air-em is elfelejtette a lépés után a hálózatokat. Más megoldást nem tudnak a problémára egyelőre, de a fiúk gőzerővel dolgoznak a szervertermekben.

Az újraindítás után várjatok pár percet, azonnal nem fog működni, de türelem.

update: sokan írtátok, hogy egy egyszerű ki-bejelentkezés az App Store-ból is megoldotta a problémát. Kevesebb vesződség, az biztos.



Egy hónap csúszásban az iPhone Edition, aggódni nem kell azért

A Wall Street Journal szellőztette meg, hogy a jövő héten bemutatásra kerülő csúcs-iPhone gyártásával eléggé el vannak maradva. Állítólag a sorozatos gyártási nehézségek miatt egy hónap csúszásban vannak, a Foxconn pedig már bónuszokat osztogat azoknak a munkavállalóknak, akik hoznak be dolgozni családtagokat, barátokat, vagy bárkit, aki hajlandó a soron dolgozni. 

Ennek ellenére jövő héten állítólag mindhárom telefont bemutatják, és mindegyik kapható lesz szeptember végén, de az Edtionből extrém hosszú lesz a várólista, az állítólagos ezer dolláros induló ár ellenére.

foxconn-iphone-tim-cook-us1_copy.jpg

Én egyébként borzongva figyelem, hogyan vagyunk képesek minden évben ugyanazt a “gyártási nehézség” szlogent végighallgatva újra meg újra elhinni, hogy tényleg igaz, és hogy az idei telefonnal vért izzadtak.

Tehát értékes.

És hogy nem lesz elég induló készlet, és tényleg, valahogy minden boltban elfogy majd, és online is hetekbe telik majd kihozni.

Tehát még értékesebb.

Közben meg ez lesz majd minden idők legjobban fogyó telefonja, rekord árréssel. Egy exkluzív ritkaság, ami rengeteg mindenkinek ott figyel a kezében, egy hatalmas volumenben gyártott termék, ami mégis drágább, mintha a hét törpe kézzel faragta volna ki.



Mennyire átverhető ma egy arcfelismerő algoritmus?

Augusztus végén jelent meg a Samsung Galaxy Note 8-as készüléke, ami - a pletykák szerint idei iPhone Editionhöz hasonlóan - arcfelismeréssel unlock-olja a telefont. Lássuk, hogy a piacon már egyébként régóta jelen lévő arcfelismerő algoritmusok, amik korábban sorra elvéreztek a teszteken, hová fejlődtek ennyi idő alatt:

Botrányos.

Ez megmagyarázza, az Apple miért nem ugrott rá eddig erre a vonatra, egyúttal nyomás alá is helyezi a céget, hogy jövő kedden tényleg olyan megoldást mutasson be, amit nem lehet egy Facebook fotóval vagy egy kifaragott krumplival megviccelni. 

Ez az első olyan keynote, amin a demózás részekre leszek a leginkább kíváncsi.




süti beállítások módosítása