almalé és kungfu Rólunk

Új formájú, LTE-s Apple Watch jöhet

A Bloomberg információi szerint az Apple idén felturbózza a 2014-ben bemutatott, és azóta alapvetően változatlan kinézettel szállított Apple Watch-át. A lap úgy értesült, hogy beépített mobil adatchipet szerelnek a cuccba, amivel végképp függetleníthetik az eszközt az iPhone-tól. 

watchos3-2-series2-apple-music-playlist-watch-hero_copy.jpg

Viszont a lap figyelmeztet, hogy a bemutatás talán jövőre tolódik csak. 

John Gruber kiegészítette a pletykát azzal, hogy az új óra ráadásul új kialakítást is kap. A blogger is úgy értesült, hogy idén tervezik kiadni az órát.

Egyelőre senki más nem mondott semmit az órával kapcsolatban.

Örülünk?

 



Lehet-e AirDroppal fájlt küldeni egyik utasszállítóból a másikba, a levegőben?

Mai "Fura Kísérletek a Földön és Levegőben" rovatajánlásunkban egy utasszállító kapitányát javasoljuk megtekintésre, ahogy egy másik utasszállító kapitányának küld fotókat, AirDroppal. És átmegy, azt beszélik:



Hogyan rendezi el az Apple a dolgait az új kijelzőn?

Az idei csúcs-iPhone kijelzőjének elrendezése már nem titok: az Apple saját kódja is megerősítette a vékony keretekig tartó képernyőt, a Home gomb szoftveressé változtatását és a status bar felemelését az előlapi kamera köré.

Max Rudberg dizájner elgondolkozott, hogyan használja ki az új területeit az Apple, és háromféle lehetőséget látott a cég előtt. Ezeket:

screen_shot_2017-08-04_at_8_17_47.png

Valamiért mindhárom UI-ból kikerült az óra. Az első esetben a kijelző tetején található status bar nem kap külön hátteret, a másodikban igen. A harmadikban a Home gomb körülötti tér, ahol funkciógombokat találnánk (végre nem kell felnyúlkálni egy aprócska, csúnya visszaváltó gombért, viva la Android), szintén elkülönülne, bár ez a verzió azért tűnik értelmetlennek, mert olyan, mintha egy régi iPhone-t látnánk.



Egy karibi szigetre kellett utazni, ha meg akartad tudni egy új Apple termék nevét

Brian Conroy, egy dublini jogász egy nap úgy döntött, hogy kideríti a még meg nem jelent Apple-termékek neveit. Hogy miért? Erre a kérdésre így válaszolt: “Mert megtehettem. Mert bepillantás kaphattam a jövőbe, miközben szégyentelenül promózhattam saját magamat.”

Így esett, hogy a jogász utánajárt, hogyan lehetne megtudni, hogy hívják majd az Apple akkor még meg sem jelent vezetéknélküli füleseit és a MacBook Prókon található érintőkijelzős gombsort.

Megtudta azt is, hogy Jamaicába kell utaznia ehhez.

jam.jpg

Az Apple - és a többi kaliforniai tech-óriás - nyilván nem szeretné, ha a termékeik nevei előbb megjelennének, mint ahogy azokat bejelentik. Csakhogy a márkanevet már jóelőre be kell adni a megfelelő hivatalhoz, így az idő előtt bekerülhet az adatbázisba, ami viszont az USA-ban online kereshető. Az újságírók seperc alatt lehozzák.

Van azonban egy törvény, ami kimondja, hogy ha maximum 6 hónappal korábban egy megfelelő külföldi ország hivatalában bejegyzed a nevet, akkor elsőséget élvezel az USA-ban, amikor regisztrációra kerül a sor. A 177 országból, ahol lehetőség van az előzetes regisztrációra, 66-nál nincs online adatbázis. Úgy esett, hogy ezek közül Jamaica tetszett meg leginkább az Apple-nek, itt védették le a neveket.

Tovább olvasom


Most már biztos, hogy az arcunkkal fizethetünk, ha iPhone 8-at veszünk

Tovább vájkáltak az Apple által véletlenül rossz verziószámmal kiadott HomePod firmware-ben, ami pletykák egész kincsesbányáját erősíti meg, vagy épp cáfolja. Itt írtunk arról, hogyan.

Rambo tovább kutatott, és rátalált egy SmartCam nevű funkcióra. Sőt, a funkció egy sor alfunkciójára is:

Mi is ez? A fényképezőgépe világából már ismerős automatikus beállítás boostja: azzal, hogy a fényképezés előtt a szoftver felismeri, milyen jelenetet akarunk fotózni, és annak megfelelően állítja be a beállítanivalókat. A szoftver szerint az iPhone felismeri, ha háziállat, egy darab papír, egy QR kód, az égbolt, havas táj, sportesemény, baba, színpad, erdő vagy pontszerű fények vannak előtte. 

Na meg persze azt is, ha a gazdája. Az arcfelismerést már egy ideje teszteli az Apple a szoftvereiben, de most már tuti, hogy az új iPhone-ban ennek azonosítási funkciója is lesz, sőt az Apple Pay fizetés során is lehet használni az arcunkat az azonosításra. 

Lehet majomkodni a kasszánál is, fontoskodó arccal, végre.

Egyébként arról is beszélnek, hogy a csúcstelefon szeptemberben már kapható lesz, a korábbi horror sztorikkal ellentétben, amik október-novemberi kezdésről szóltak.




süti beállítások módosítása