Még hétvégén jött a hír, hogy biztonsági rést találtak a HomeKit API-ban, melyet kihasználva a támadók hozzáférhettek olyan okoseszközökhöz, melyek például a lakásban található zárakat is szabályozták. Miután az ügy nyilvánosságra került, az Apple azonnal reagált: letiltották a megosztott felhasználókhoz való távoli hozzáférést.

brookfield-homekit.png

A mostani iOS 11.2.1-es, illetve tvOS 11.2.1-es frissítés pár bug kijavításán, illetve teljesítménybeli optimalizációkon felül elsősorban a HomeKit biztonsági rés befoltozására koncentrál s a 11.2.1-es rendszer futtató eszközök számára vissza is kapcsolták a hétvégén lelőtt funkciót.

homekit-800x485.jpg

Mostanában az Apple szoftveres csapatának akadt dolga rendesen. A HomeKit-es hibán kívül szintén az elmúlt pár hét termése volt a macOS High Sierra súlyos biztonsági hibájának felfedezése, majd az annak javítása során elrontott megosztott mappák hozzáférésének helyreállítása is.

Rá pár napra az iPhone-osok voltak soron, a  dátummal kapcsolatos balhé megoldásaként kiadott szoftver frissítés pár telefonnál ellehetetlenítette a Face ID működését. Akkor egy külön összefoglaló posztban vettük végig a cég aggasztó kálváriáját. Reméljük, a mostani biztonsági rés befoltozása után legalább karácsonyi nem hallunk újabb megoldandó problémáról.