Az iPhone 8 soroknál (amik láthatatlanok voltak) érezhettük először igazán, hogy egy korszak véget ért, de az iPhone X mutatta meg végleg az elkerülhetetlent.

Olvasónk, Feri írta emailben, hogy a Regent Streeten két napja állt a sor az iPhone X megnyitó előtt, szóval úgy tűnt, mintha lenne még nyüzsgés. De mint kiderült, a sorban állók között csupán ketten voltak, akik maguknak vásároltak volna készüléket, a többiek bérsorállók voltak. Másoknak szenvedtek ott.

Kit érdekel egy ilyen sor?

Amikor felmenőink történeteit hallgatjuk, mindig megcsap minket, hogy abban a régebbi korban olyan ártatlanok voltak a velünk egykorúak, kicsit tisztábbak, kicsit naivabbak, kicsit megmosolyognivalóak. Most olyan gyorsak vagyunk, hogy már mi magunk lettünk a saját szemünkben megmosolyognivalók, ahogy visszagondolunk 2008-ra, amikor sorban álltunk az iPhone 3G-ért, és megcsapott minket egy közös felnőttjátszótér szele, amit nem nagyon kaphattunk meg máshol. Még ha ilyen hülye célért is, de együtt szórakoztunk.

Viccesek voltunk. Innen.

Ha pedig totálisan bele akarsz merülni az elmúlásba, akkor ajánlom ezt a történetet.

Japánban évek óta Mr. Sato áll be elsőként a sorba, hogy megszerezze magának az új készüléket. Mr. Sato újságíró egyébként, és 2003-ban az elsősége nem keltett különösebb feltűnést:

 5213312312.jpg

2014-ben már annál inkább:

imgp4791_580px.jpg

2016-ban még annál is inkább:

7docomo14.jpg

Idén azonban nem jelent meg elsőként vásárolni iPhone 8-at, de küldött maga helyett valakit. Egy régi barátját, Butch-ot:

top9.jpg

Butch elsőként volt a sorban, három nappal korábban érkezett, de a sorszámosztásnál valamit benézett, és nem kapta meg az egyest. Így végignézte, hogy mást ünnepelnek.

8iphoneh4.jpg

Mr. Sato azért nem volt ott, mert iPhone X-et akart venni. Szokás szerint napokkal korábban odament. Jó hideg volt, hiszen a tizes telefon későn került piacra. De állta az esőt, a fagyot, mindent.

A megnyitó napjának reggelén különösen hideg volt, itt lehet látni fotókon, hogyan élte túl a csávó a megpróbáltatásokat. Aztán közeledett a nyolc óra, amikor az eddigi években a Docomónál ünnepélyes ceremónia volt (a fenti beöltözött képek is ott készültek), és amikor az óra elütötte az egészet, ez történt:

dix21.jpg

Semmi. Ki sem nyitottak. A szemközti bolt kezdte kipakolni az iPhone X molinókat. Mr. Butch pedig elszúrta az előrendelést, így aznap ő sem kapott iPhone X-et. Mr. Sato összecsomagolt, és hazament.

Na, ENNYIRE nem menő már sorban állni.

A japán sorról a tudósítást a Rocketnews24 hozta le, ahogy Mr. Sato is dolgozik.