Az Apple pár éve indította útjára az iPhone Upgrade Programot (melyet azóta a hazai szolgáltatók is kvázi lemásoltak), melynek lényege, hogy a tagok minden évben jogosultak arra, hogy lecseréljék az éppen aktuális iPhone-jukat a frissen megjelent generáció bármely tagjára. A szolgáltatás (melynek része az Apple Care+ biztosítás is) havi díj alapján működik, azaz a résztvevők gyakorlatilag lízingelik a telefonjukat, melyet 12 hónap után egy újra cserélhetnek, illetve 24 hónap után - ha szeretnék - meg is tarthatnak.

iphone_upgrade.jpg

A vállalat a napokban kiküldte az értesítést a programban résztvevőknek, melyben az áll, hogy ők már október 23-án hétfőn, azaz az iPhone X hivatalos előrendelése előtt négy nappal már megkezdhetik a telefoncsere adminisztrációját. Miután kiválasztották a pontos modellt, melyre frissíteni szeretnének majd, a rendszer elkezdi intézni a kölcsönhöz (vagyis technikailag a részletfizetéshez) szükséges dolgokat, így amikor megnyílik az előrendelés, nekik már csupán egyetlen kattintásba kerül majd, hogy véglegesítsék a kosárjuk tartalmát.

Ez egyben azt is jelenti, hogy jó eséllyel minden, a programban résztvevő felhasználónak jut majd iPhone X a kezdeti 2-3 milliós készletből, hiszen sokkal kevesebb lépést kell végrehajtaniuk majd, mire leadhatják a rendelést, mint azoknak, akik a teljes vásárlási folyamatot végig kell, hogy csinálják. Bár azt nem tudni, hányan használják ezt a fajta kvázi telefon lízing szolgáltatást, ha a cserére jogosultak nagy része él a lehetőséggel, könnyen lehet, hogy már előrendelésben el fog fogyni a nyitó készlet összes példánya.