Tovább vájkáltak az Apple által véletlenül rossz verziószámmal kiadott HomePod firmware-ben, ami pletykák egész kincsesbányáját erősíti meg, vagy épp cáfolja. Itt írtunk arról, hogyan.

Rambo tovább kutatott, és rátalált egy SmartCam nevű funkcióra. Sőt, a funkció egy sor alfunkciójára is:

Mi is ez? A fényképezőgépe világából már ismerős automatikus beállítás boostja: azzal, hogy a fényképezés előtt a szoftver felismeri, milyen jelenetet akarunk fotózni, és annak megfelelően állítja be a beállítanivalókat. A szoftver szerint az iPhone felismeri, ha háziállat, egy darab papír, egy QR kód, az égbolt, havas táj, sportesemény, baba, színpad, erdő vagy pontszerű fények vannak előtte. 

Na meg persze azt is, ha a gazdája. Az arcfelismerést már egy ideje teszteli az Apple a szoftvereiben, de most már tuti, hogy az új iPhone-ban ennek azonosítási funkciója is lesz, sőt az Apple Pay fizetés során is lehet használni az arcunkat az azonosításra. 

Lehet majomkodni a kasszánál is, fontoskodó arccal, végre.

Egyébként arról is beszélnek, hogy a csúcstelefon szeptemberben már kapható lesz, a korábbi horror sztorikkal ellentétben, amik október-novemberi kezdésről szóltak.