Még a tavalyi utolsó posztomban mutattam egy grafikont arról, mennyit költ az Apple kutatás-fejlesztésre, összevetve az elmúlt évekkel. Ez adott reményt arra, hogy talán váratlan, új termékek jönnek majd piacra, mert ennek töredékéből világhódító cuccokat fejlesztettek ki annak idején.

Luca Maestri a Goldman Sachs Technology and Internet konferencián interjút adott, és elmagyarázta, mi áll az iszonyú pénzek mögött.

A saját chipek. Pont.

Sokkal több házon belüli fejlesztést végeznek, alapvető technológiákkal kapcsolatban, mint akár pár évvel ezelőtt, mondta. Most már nem csak az iPhone-ok és iPadek A-sorozatát készítik el, hanem processzorokat és szenzorokat fejlesztenek a készülékekbe, legyen szó akár órákról, fülesekről, kamerákról, vagy Macek Touch Barjáról (sőt a legutóbbi pletykák egy központi segédprocesszorról is beszélnek).

Az Apple portfóliója sokkal nagyobb, mint korábban - mondta az Apple vezetője. És a párhuzamos fejlesztés összeadódik. Ezenkívül az Apple “jelentős mennyiségű” pénzt költ olyan termékek fejlesztésére, amik nem hoznak pénzt, de hosszú távon kifizetődhet a velük való törődés.

Na, lesznek új iPodok?