Úgy illik, hogy a hetet megint iPhone pletykaképekkel kezdjük. Ezúttal kétfélével is tudunk szolgálni, a leírás alapján az egyik a 7, a másik a 7 Plus hátlapját mutatja. Mindkettő az ilyenkor szokásos "kínai beszállítólánci forrásoktól" származik.

Az első nowhereelse.fr által posztolt fotón elvileg az iPhone 7-es hátsó paneljét láthatjuk:

bohomiphone7kamera.jpg

Az antennacsíkok itt is jól láthatóan már csak a perem mentén futnak végig. Még szembetűnőbb, hogy a kiálló kamerakivágás a korábbi pletykákkal egybevágóan jócskán nagyobb - ami erősen feljavított CMOS szenzort sejtet.

A második kép a 7 Plus már unalomig ismert kapszula alakú kameraegységét mutatja, a szokásos két lencsével, ami gyakorlatilag csak az n+1-ik bizonyíték az Apple ilyen irányú terveire. Erősen meglepne, ha ezek után a Plus-exkluzívnak tervezett kameramodul kacsának bizonyulna és végül a következő 5,5-ös modell nem ilyen szenzorral kerülne majd a piacra:

17379-14836-apn-iphone-7-plus-pro-768x1024-l.jpg

A franciák persze kissé túlgondolják a dolgot, még abból is új portot vagy szenzort sejtenek, hogy a műanyag védőtok tetejének közepén van egy kivágás. Utóbbira lehet reális esély, az előbbit én az elhelyezkedése miatt nem tartanám felettébb valószínűnek.

Meglátjuk.