Nem sokkal azután, hogy bejelentették, hogy a WhatsApp atombiztos titkosítást vezetett be a kommunikációba, hogy azt a szomszéd Pistikétől az FBI-ig senki se tudja megkukkolni, megjelent a csevegőprogram asztali verziója. Egészen konkrétan tegnap jött ki a program, ami faék egyszerűségű, minden szempontból, a szó legjobb értelmében.

Letöltöd, telepíted, szinkronizálod és kész.

screen-shot-2016-05-10-at-8-29-57-pm.png

De hogy szinkronizálod!

Őszintén szólva annyiféle helyre vagyok regisztrálva annyiféle jelszóval, hogy sokszor fogalmam sincs, melyik szolgáltatást hogyan is érem el pontosan: amikor egy új platformon akarok csatlakozni, ahol újra be kell írnom a jelszavamat, sokszor új jelszót kell kérnem, mert a régit esélytelen előásnom a memóriámból.

Ezért imádom például, amikor egy program qr-kóddal indul, mint ez: csak annyi a dolgod, hogy belépj a mobil WhatsAppon a beállításokba, azon belül a WhatsApp Webbe, az beolvassa a kódot, és két másodperc múlva már ott is van az összes csevegésed a számítógépen.

blur_1.jpg

Innentől kezdve kommunikálsz, mint a telefonon, kapsz értesítéseket, és minden azonnal szinkronizálódik az összes platformon.

Kész!