Különös módon a Siri jelentette be, az első hír ugyanis ezzel kapcsolatban ez volt:

wwdc-2015-04.jpg

Ha rákérdeztél a Sirinél, mikor lesz a WWDC, simán elfecsegte, hogy június 13-tól 17-ig. És hogy alig várja. Hahaha.

Később az Apple is megerősítette a dolgot. Kiderült az is, hogy a hétfői esemény és a keynote a 7000 főt befogadni képes Bill Graham Civic Auditoriumban lesz, a többi napon viszont a megszokott helyen, a 4500 fős Moscone Westben mutatják meg a programozóknak, mit tud majd az OS X (nemsokára MacOS), az iOS, a watchOS és a tvOS, nem beszélve a Swiftről.

bill-graham-auditorium.png

A részvételhez regisztrálni lehet, de végül sorsolás dönt arról, hogy ki juthat be a WWDC-re a rengeteg jelentkező közül. Érvényes Apple Developer Program vagy Apple Developer Enterprise Program tagsággal kell rendelkezni, és most péntekig lehet jelezni a részvételi szándékot. A szerencsés nyerteseknek április 25-én levonják a számlájáról a részvételi díjat, 1599 dollárt. 440 ezer forintot.

screen_shot_2016-04-19_at_07_12_49.png

Baszki.

A keynote itthoni idő szerint június 13-án, hétfőn este hétkor lesz. Általában szoftverekre számíthatunk, iOS 10-re, új OS X-re, de valószínű, hogy mellékesen befrissítik a Retina MacBookokat és MacBook Prókat is. Legalábbis a MacBookok-készleteket a Best Buy elkezdte kiszórni a raktáraiból, ami korainak tűnik, mindenesetre frissítésszaga van.

A sessionöket élőben lehet követni egyébként ezen a weboldalon