Raymon Soneira a DisplayMate Technologies szakértője megvizsgálta az új Pro kijelzőjét és kimondta, amit ki kellett mondani: olyan jó a cucc, hogy el se hinnétek.

Persze eddig is tudtuk, hogy az eleve tök oké Air 2-es paneljét tovább reszelték és adtak neki néhány szuper új funkciót, megjelent például a Night Shift és a True Tone is, ami mindig a környezethez igazítja a képernyő színeit, így a fehér mindenhol fehérnek fog látszani. Be is mutattam ezt a tesztvideóban:

Ahhoz viszont Soneira kellett, hogy megtudjuk, hogy bár a 12,9 colos Prónál jobb teljesítményt nyújtott a Microsoft Surface Pro 4, a kis Pro visszahozta a trófeát az Apple-höz és lényegében lenyomja a teljes piacon. Ahogy a szakértő mondja: lényegében tökéletes, valószínűleg sokkal jobb képet ad, mint bármelyik mobilkijelződ, monitorod, tévéd vagy uhd tv-d”, főleg, ami a színek pontosságát illeti.

Soneira egyébként kiemelte az alacsony tükröződést is, ami szerinte szintén óriási ugrást jelent a korábbi generációkhoz képest. A DisplayMate egyébként korábban határozottan szidta az első iPad Air és a mini modellek kijelzőjét, szóval elég komoly minőségugrás történhetett az Apple-nél, ha ennyire beleszerettek az új Próba.