A Slice Intelligence felmérése szerint arányaiban nagyobb érdeklődést váltott ki az androidosokból az iPhone SE, mint a 6s. Ennél kettővel bonyolultabb a helyzet, de erről majd később.

Lássuk, kik választották a tavaly ősszel bemutatott csúcsmodellt és kik az idei kis erőgépet:

iphone-upgrades-by-model-1.png

A grafikonból kiderül, hogy a 6s-vásárlók 49 százaléka az elmúlt két évben már vett valamilyen iPhone-t, 40 százalékuk semmit, míg 10 százalékuk androidos volt. Az SE-nél ez az arány 35-49-16 százalékos, amiből kábé az derül ki, hogy sokan vártak az 5-ös/5s óta a készülékre, és másfélszer nagyobb a lelkesedés az androidos oldalon, mint ősszel volt.

Ugyanakkor.

Az elemzőcég szerint az iPhone 6s-re a startkor 17-szer nagyobb volt az érdeklődés, mint az SE-re, szóval bár az arányokat tekintve nagyobb lelkesedést vált ki az androidos oldalon az új készülék, az eladott darabszámokat tekintve csak lepkefing az SE. Konkrétan tízszer annyi androidos váltott 6s-re, mint SE-re.

Ugyanakkor#2: a tegnap közölt kínai roham alapján nagyon nehéz elképzelni, hogy a 6s startja 17-szer sikeresebb volt, mint amilyen az SE-é lesz, hiszen a nagy mobilból 13 millió fogyott az első hétvégén, ebből kb. 2,5 millió Kínában, míg az SE-ből csak Kínából 3 millió előrendelés érkezett. Állítólag.

Szóval ingoványos területre érkeztünk, tele veszéllyel, kérdéssel, fondorlattal és alaptalan számokkal.

Húha!

Egyébként a mobil már itthon is rendelhető.