Kering egy ilyen kérdés a neten, az egyik olvasónk is megkérdezett minket, hogy hová tűnt a lehetőség, amivel az energiazabáló 3G-s és 4G-s chipeket ki lehet kapcsolni a rendszerben.

Pedig ott van, a Beállítások -- Mobiltelefon -- Mobiladat-lehetőségek -- Hang és Adat menüpont alatt. Választhatunk 2G, 3G és 4G közül.

A kérdésnek az apropója egyrészt az, hogy a beállítási lehetőség eggyel mélyebbre került a settings-hierarchiában, másrészt egy eléggé félrevezető menüpont alá rejtették, ami a roaming-lehetőségekre  utal:

img_1975.PNG

img_1959.PNG

img_1960.PNG

Elvileg ugye erre lenne a Siri. Elindítom, és megmondom neki, hogy állítsa át, mit tudjam én, hová dugták az Apple mérnökei. Csakhogy a Siri teljesen sötét a kérdésben, a "kapcsold ki a 4G-t" és a  "válts 3G-re" utasításokra is csak annyit tesz, hogy kikapcsolja a mobiladat-kapcsolatot. Majd, mivele ezen a hálózaton siriztem, ezzel kilövi saját magát is. Kösz.

img_1961.PNG

img_1962.PNG

Én azt hiszem, hogy négy és fél évvel a digitális asszisztens elindítása után ezt már tudnia kellene. Én azt hiszem, hogy négy és fél évvel a digitális asszisztens elindítása után ennél már sokkal többet is tudnia kellene.

Na mindegy, a lényeg, hogy mindenki megtalálta azt a beállítási lehetőséget, amivel a Low Power Mode mellett további értékes perceket nyerhetünk, mielőtt lemerül az akksink, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.