Let us loop you in. Ez a mottója az Apple márciusi 21-i eseményének. Az Apple eseményeinek pedig mindig nagyon gondosan választják meg a mottóját, minden esetben két jelentéssel bírnak ezek a pár szavas meghívások.

Ez ütött szöget a fejembe: ennek a mostaninak mik a jelentései? A loop utal az Apple Watch Milanese Loop szíjára, amiből új szín érkezik állítólag. De hogy Cook-ék erről nevezzenek el egy ilyen fontos eseményt, nem tűnik logikusnak. Baromságnak tűnik. A másik jelentés a lényeg.

Aztán megtudtam, hogy március 22-én, egy nappal a keynote után kezdődik az Apple - FBI harc, egy igazságügyi bizottság hallgatja meg a feleket, és egy hosszú, taktikus és leginkább politikai csata veszi kezdetét. 

Let us loop you in. Engedd meg, hogy beavassunk. Hogy elmondjuk, mi történik.

Mi az az eszköz, ami a segítségedre van, amikor az igazad teljes és megingathatatlan tudatában bíróság elé állsz, hogy elmondd, amiben hiszel? 

A közvélemény.

A széles tájékoztatás, a közvélemény, ami egyre inkább az Apple pártján van már így is. Pedig csak most kezdődik, az Apple most tudja kinyújtani a kezét az egymilliárd iOS-eszközt használó táborához, és azokhoz a százezrekhez, akik követik majd a keynote-ot, és azokhoz a százmilliókhoz, akik a keynote után tudják majd meg a nagy lapok címlapjáról, amit bejelent az Apple.

Én azt tippelem, hogy a tárgyalás minden mozzanatáról, minden légyfingról értesítenek majd minket. Lehet, hogy lesz egy új app, Apple for Justice, Apple for Privacy, akármi, amin keresztül folyamatosan meg lehet majd ismerni az ügy részleteit, szakértőket szólaltatnak meg, videóban mondják el a sztárok, mit gondolnak a dologról. Énekesek, akik már egyébként is jóban vannak a céggel. Színészek, politikusok, tech-hírességek, kutatók, fotósok.

Tim Cook jó politikus. Tényleg, a legjobbak között van, csak egyelőre még egy tech-céget vezet. Biztos vagyok benne, hogy látjuk még transzparensek előtt.

tim_1.jpg