Bejelentették, ezzel promózzák az iPhone-t, büszkék rá, meg minden, de alig néhány helyen lehet használni, már úgy értem, a világban.

Az Egyesült Államok pipa, az Egyesült Királyság pipa, aztán… aztán nagyjából semmi. A fejlemény az ügyben annyi, hogy Kína rövidesen bekerülhet a támogatott országok közé, annyira rövidesen, hogy állítólag már ezen a héten aktiválják a szolgáltatást, ami persze elég nagy siker az Apple-nek, hiszen a világ legnépesebb országára sikerült kiterjeszteni az Apple Pay-t, ahol rengetegen futkároznak kompatibilis iPhone-okkal és ahol ezek az iphone-osok őrületesen nagy összegeket költenek.

apple-pay-france-featured-image1.jpg

A vicc az, hogy ami ezen túl van, az csak a pletyka. Nem látunk pontos ütemtervet, dinamikus letámadást, mindössze annyit tudunk, hogy Franciaországban állítólag hamarosan szintén lesz Apple Pay. Vannak erre utaló jelek. Ez minden. Hivatalos bejelentés azonban nincs.

És szó sincs Németországról, Olaszországról, pláne nem mondjuk Magyarországról.

Komoly frusztrációt okoz bennem, hogy az utóbbi években bevezetett Apple-szolgáltatások egy része nem érhető el náluk, a másik része meg olyan bugosan működik, mintha egy bétateszt közepén járnánk.

Tegyen már végre rendet valaki abban a kuplerájban!