A BBC készített egy interjút Bill Gates-szel, ennek során feltették a szokásos kérdést: milyen dalt vinne magával egy lakatlan szigetre, mire Gates gondolkozás nélkül rávágta a “Two of Us-t” a Beatlestől, mert ez emlékezteti leginkább a Jobshoz fűződő barátságára.

20140822billgatesalschallenge.jpg

Ezután elmesélte, hogy Jobs egy kivételes figura volt és bár sokan nem emlékeznek erre, a régi időkben szövetségesek és kollégák voltak, hiszen Gates írta az Apple II szoftverét. A Microsoft ex vezére elmesélte, hogy Jobs persze időnként nagyon kemény volt, máskor viszont felemelő volt vele dolgozni.

Aztán szóba került, hogy míg régebben a kapcsolatuk merőben szakmai volt, Jobs betegségének kialakulása után már sokkal inkább az életükről és a gyerekeikről beszéltek. Felidézte azt is, hogy a Wall Street Journalnak adott közös interjújukban is elismerte már, mekkora zseni volt Jobs, míg magára inkább mérnökként tekintett, de akárhogy is, jó móka volt a közösen töltött idő és kár, hogy nem tudott kiteljesedni az a barátság, ami Jobs utolsó éveiben szövődött köztük.

Akárhogy is, mindennek az emlékére a már említett Beatles dalt vinné magával arra szigetre, hogy ezzel emlékezzen az Apple alapítójára, akit az interjú végén nagyon jó barátjának nevezett.