A felszínen gyilkos harc folyik az Android megjelenése óta, a korábban legnagyobb cimboráknak számító cégek évek óta látványosan haragszanak egymásra, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a háttérben milliárd dolláros üzleteket kössenek - a szituáció rímel az Apple-Samsung-kapcsolatra.

174351909.jpg

Szóval nyilvánosságra került az Oracle-Google-per néhány részlete, és a jegyzőkönyvben vannak olyan jelek, amik arra utalnak, hogy a Google komoly pénzt fizet évente az Apple-nek azért, hogy az ő keresője legyen a default az iPhone-okon. Egészen konkrétan egymilliárd dollárt 2014-ben, ami azért elég nagy lóvé, bár erre az összegre kábé kétszer ennyi nyereség jut a Google-nél, szóval kétmilliárdot húznak ki az iPhone-közösségből azzal, hogy az ő keresőjüket használjuk.

Az ügy pikantériája, hogy az Apple egy olyan tevékenységből húz ki hatalmas lóvét, amit korábban Tim Cook már többször élesen kritizált, hiszen a Google viszonylag érzékeny személyes adatok vagy szokások értékesítésével jut hozzá a pénzhez. Az Apple figyel arra, hogy saját szolgáltatásaiért inkább pénzt kér, de nem adja el hirdetési céllal a felhasználók adatait, viszont ha a fenti állítás igaz, akkor közvetve mégiscsak elég nagy profitot tesz zsebre az egyébként kritizált tevékenységből.