Vannak ezek a magazinok, akik minden év elején kiadnak egy díjat, főleg persze azért, hogy beszéljünk róluk. Most az amerikai Autoblog mondta el a detroiti autóshow-n, hogy szerinte melyik 2016. legjobb autós kütyüje.

Versenyben volt az Audi Virtual Cockpit, a Ford Sync 3, a Google Android Auto, a Smart Cross Connect App, a Volkswagen MIB II Infotainment ls Volvo Sensus Connect.

És ki nyert?

Naná, hogy az Apple CarPlay.

A lap szerint a felhasználóknak tök nagy élményt jelent, ahogy az iPhone-on tárolt tartalom megjelenik az autójuk kijelzőjén, az egész folyamat gördülékeny, a felület könnyen használható. 

15601-12005-carplay-l.jpg

Vicces, hogy az egyik legnagyobb erősségnek az Apple Maps elérhetőségét nevezték meg, mint írják, ezzel több száz dollárt is spórolhatnak azok az autóvásárlók, akik nem akarnak gyári navigációt vásárolni rettenetes áron. Ebben egyébként igaza is van a lapnak, csak azt hallgatja el, hogy a kizárólag online üzemelő térkép több mint kiszúrás egy eszközben, ami ugye halad, úgy is mondhatnánk, utazik. Szóval hiába van fasza CarPlay-ed meg navigációd, Salgótarjánnál elmegy az infó, aztán a határ után próbáld meg kitalálni, hogy merre, hogyan tovább.

Az igazság az, hogy az offline nem használható térkép óriási gyökérség és tökéletesen érthetetlen korlátozás, ami miatt NEM lehet a Carplay semmilyen autós kütyüverseny nyertese.