Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója a CES-en jelentette be: Kelet-Európát is elérte az a szolgáltatás, amivel sok esetben feleslegessé válik a kalózkodás. A Netflix mától Magyarországon is elérhető, havi 7,99 eurótól.

We're just beginning to break down the barriers so storytellers can reach an audience anywhere in the world.

Ez hangzott el nemrég a show-n. Ámen.

A Netflixet úgy kell elképzelni, mint az Apple Music-ot a zenei piacon: ahelyett, hogy egyesével vásárolnánk meg a filmeket, sorozatokat darabonként sok-sok euróért, egy alacsony havi előfizetési díjért cserébe - 10 dollár az USA-ban a standard csomag, két képernyőre, HD-ben - orrba-szájba lehet streamelni a tartalmakat. 

Sixx összeszedte, mivel több ez, mint a Magyarországon jelenleg is elérhető hasonló szolgáltatások:

  • hatalmas kínálattal rendelkezik
  • nem kell hozzá semmilyen egyéb előfizetés, csak internet-kapcsolat
  • saját készítésű tartalmakat is tolnak.

Amit tudunk, az a következő: mától Magyarországra is itt a cucc, összesen 130 új országba tolták be. A Netflix.com mától nem a "bocs, de nálatok nincs" üzenettel indul, hanem egy gyors regisztrációt követően a filmes ízlésünket kutatja.

screen_shot_2016-01-06_at_19_42_00.png

Ezt követően nem sokkal már ki is dobja az ajánlásokat. Gyorsan az első benyomások.

A filmeknek nincs sem magyar hangsávja, sem magyar felirata, egyelőre:

screen_shot_2016-01-06_at_19_45_41.png

Van, ahol még rosszabb az arány:

screen_shot_2016-01-06_at_19_48_00.png

Nyilván ez egyre javulni fog, és megjelennek később a magyar feliratok. Reméljük.

Az újonnan hozzáadott filmek nem annyira újak:

screen_shot_2016-01-06_at_19_44_53.png

Good Will Hunting - 1997. Beast of no nation - 2015. És a kettő között mindenféle évszám. Ez persze semmit nem jelent, ha rákeresünk újabb filmekre, azért találunk több újabbat - mondjuk a mostanában DVD-n megjelent címeket beírva azért ne számítsunk találatra.

Egyébként így elsőre a kínálat eléggé szerény egyelőre. Írjátok meg, ti mit láttok.

Az iOS app is letölthető, mondjuk nem egyszerű, hiszen az App Store keresőjében a sokatmondó "Netflix" kifejezést beírva nem dob fel elénk semmi értelmeset a program. Viszont ha böngészőben rákeresünk a "Netflix iOS app"-ra, és megnyitjuk iTunes-ban a Google-linket, letölthetjük a programot, amit aztán elérünk az iOS eszközünk App Store-jában, a Megvásárolt alkalmazások szekcióban. Miután belépünk a már megadott felhasználónevünkkel és jelszavunkkal, elérjük a tartalmakat iPhone-on vagy iPaden is.

screen_shot_2016-01-06_at_20_46_30.png

screen_shot_2016-01-06_at_20_46_43.png

screen_shot_2016-01-06_at_20_46_58.png

Egyébként a pletykák szerint az Apple is idén szeretné beröffenteni a saját hasonló szolgáltatását, de ezzel kapcsolatban nem csak arról nincs fogalmunk, hogy miket tesz majd elérhetővé, de azt sem, hogy egyáltalán az USA-val együtt megjelenik-e Európában is. Szóval ha még nem tetted, érdemes regisztrálni az ingyenes egy hónapért. Röccenés nélkül megy, pedig elég sokan ráakaszkodtak most idehaza.